venerdì 28 marzo 2014

SALAD OF TURNIPS TOP - INSALATA RINFORZATA DI CIME DI RAPA


Ingredients for 4 people 
400 grams of broccoli
12 mushrooms
12 slices of cooked ham
6 slices of thinly sliced ​​smoked
80 grams of cheese cut into thin slices
2 salad tomatoes
apple cider vinegar
oil, salt, pepper

Preparetion: 
Take turnip greens and keep only the leaves excluding the stems. Put them in a colander and rinse.
Prepare a pot of water to boil and put the vegetables. When they are cooked but still crisp, drain and put in a salad bowl with thinly sliced ​​mushrooms, ham, smoked cheese, pecorino cheese and tomatoes. Add salt, pepper, oiled and seasoned with vinegar. Mix well and serve.


Ingredienti per 4 persone
400 grammi di cime di rapa
12 funghi champignons
12 fette di prosciutto cotto
6 fette di scamorza affumicata tagliata sottile
80 grammi di pecorino tagliato in fettine sottili
2 pomodori da insalata
aceto di mele
olio, sale, pepe

Preparate:
Prendete le cime di rapa e tenete solo le foglie escludendo i gambi. Metteteli in uno scolapasta e lavateli.
Preparate una pentola piena di acqua e mettete la verdura a lessare. Quando saranno cotti ma ancora croccanti, scolatele e mettetele in una insalatiera con i funghi tagliati sottili, il prosciutto, la scamorza, il pecorino e i pomodori. Salate, pepate, oliate e condite con l'aceto. Mescolate bene e servite.