domenica 30 marzo 2014
TIPS AND TRICKS: THE TOMATOES - TRUCCHI E CONSIGLI: I POMODORI
If you want to remove from fresh tomato quell'eccessivo sour taste when they are freshly picked, add a pinch of sugar, maybe full when they are being cooked. You will see that not only be less acidic, but also more flavorful and caramel.
If you want to serve your tomatoes in an "elegant", cut vertically so that the slices will be more compact.
If you want to preserve the shape of your tomatoes even when you cook them in the oven, take a pan with high sides, imburratela and then arrange them next to each other. The dilitazione will make them uniform, however, without deforming.
If you want to speed up the process of Purification of tomatoes because they do not have much time, carve a cross on top of each tomato and then put them in a cloth and dip them in boiling water for 2 minutes. The skin will come off pretty much alone.
Se volete togliere dal pomodoro fresco quell'eccessivo sapore acido che hanno quando sono appena raccolti, aggiungete un pizzico di zucchero, magari integrale, quando sono in fase di cottura. Vedrete che risulteranno non solo meno acidi, ma anche più saporiti e caramellati.
Se volete servire i vostri pomodori in modo "elegante", tagliateli in senso verticale in modo tale che le fette risulteranno più compatte.
Se volete conservare la forma dei vostri pomodori anche quando li cuocete al forno, prendete una teglia con i bordi alti, imburratela e poi disponeteli uno vicino all'altro. La dilitazione li renderà comunque uniformi senza deformarli.
Se volete velocizzare la procedura di sbucciamento dei pomodori perchè non avete molto tempo, incidete una croce sulla sommità di ogni singolo pomodoro quindi metteteli in un canovaccio e immergeteli in acqua bollente per 2 minuti circa. La pelle verrà via praticamente da sola.