mercoledì 5 marzo 2014
MACCHERONCINI AL PETTINE WITH TUNA AND CAULIFLOWER - MACCHERONCINI AL PETTINE CON TONNO E CAVOLFIORE
Ingredients for 4 people
320 grams of macaroni "to comb"
1 cauliflower
200 grams of tuna in brine in glass jar
20 pine nuts
garlic
oil, salt, pepper
preparation:
Peel and wash the cauliflower. Boil it in a pressure cooker for 5 minutes, then put it on a cutting board and cut it into pieces not too small.
In a pan sauté with olive oil and garlic then add the tuna, and pine nuts to insaporirsi for 5 minutes.
Bake the pasta in a pot of boiling water. 3 minutes before the cooking time required, drain and place in pan with a knob of butter and cauliflower. Jump, salt and pepper and serve hot.
Ingredienti per 4 persone
320 grammi di maccheroncini "al pettine"
1 cavolfiore
200 grammi di tonno al naturale nel barattolo di vetro
20 pinoli
aglio
olio, sale, pepe
Preparazione:
Mondate e lavate il cavolfiore. Lessatelo in pentola a pressione per 5 minuti, quindi mettetelo in un tagliere e tagliatelo a pezzi non molto piccoli.
In una padella fate un soffritto con olio e aglio poi aggiungete il tonno, e i pinoli ad insaporirsi per 5 minuti.
Mettete a cuocere la pasta in una pentola di acqua bollente. 3 minuti prima del tempo di cottura richiesto, scolatela e mettetela nella padella con una noce di burro e i cavolfiori. Saltate, salate, pepate e servite caldo.