giovedì 13 marzo 2014

SWORDFISH WITH RADICCHIO SAUCE - PESCE SPADA CON SALSA AL RADICCHIO


Ingredients for 1 serving: 
1 slice of swordfish
1 radicchio round not very large
green olives
oil, organic lemon
salt and pepper

preparation: 
Wash and clean the radicchio. Cut it into thin strips (about 10 leaves keep aside) and place in a bowl seasoning it with olive oil and vinegar. Take now the leaves that have advanced and put it in a blender with 2 tablespoons oil, 2 tablespoons water and the juice of half a lemon. Blend well and then let it sit
Take a pan with the oil and finely chopped shallot and cook swordfish for about 10 minutes. When cooked, place on plate and serve with the sauce with radicchio, a bit of salad and green olives

Ingredienti per 1 porzione:
1 fetta di pesce spada
1 radicchio tondo non molto grande
olive verdi denocciolate
olio, limone biologico
sale, pepe

Preparazione:
Lavate e mondate il radicchio. Tagliatelo a listarelle sottili (tenete circa 10 foglie da parte) e mettetelo in una ciotola condendolo con olio e aceto. Prendete adesso le foglie che avete avanzato e mettetele in un frullatore con 2 cucchiai di olio, 2 cucchiai di acqua e il succo di mezzo limone. Frullate bene quindi lasciate riposare
Fate un soffritto con olio e scalogno tritato fine e fate cuocere il pesce spada per circa 10 minuti. A cottura ultimata, posizionate sul piatto e servite con la salsa al radicchio, un poco di insalata e le olive verdi