giovedì 27 marzo 2014
VITAMINS
Vitamins are essential part, if not essential, in our body for proper development of the same.
They can be categorized as ancillary to our body such as sugars and fats, but they are absolutely necessary to the animal world for their livelihood.
The lack total or even partial, of one or more vitamins causes a series of drawbacks which is called "avitaminosis" (clinical condition for which the physical has not taken enough vitamin requirements), or hypovitaminosis (the opposite phenomenon). The symptoms may vary depending on the missing vitamins and regresses or disappears when the same is made.
Some diseases related to vitamin deficiency are the Beri beri (vitamin B1 deficiency), rickets (vitamin D deficiency), scurvy (vitamin C deficiency), anemia.
Now let's see a small description of the vitamins and where you can find the food, without necessarily provide, supplements or pharmaceutical sports:
VITAMIN A:
It is found in liver, egg yolk, fresh butter, carrots, tomatoes, apricots, persimmons, melons.
Its lack causes damage to the cornea of the eye resulting in a decrease of sight in the evening. Furthermore, significantly lowers the resistance of the body to infection.
VITAMIN B1:
It is found in legumes, milk, cereals, meat and wheat germ. The deficiency causes disturbances in the nervous system (neuritis and muscular atrophy in severe cases). They also altered the functions of the digestive system and metabolism of sugars suffers a heavy alteration.
VITAMIN B6:
It is found in cereals, liver, meat in general, egg yolks. The deficiency can cause load disturbances in the metabolism of protein, so delay in growth and nervous system disorders in severe cases.
VITAMIN B12:
It is found in milk, liver and eggs
VITAMIN C:
Oranges, lemons and citrus in general, strawberries, berries. Vegetables found in peppers, tomatoes and broccoli.
VITAMIN D:
Cod liver oil, milk, butter, egg yolk
VITAMIN E:
Soybean oil, corn and peanuts, butter, eggs and leafy vegetables.
VITAMIN K:
Spinach, cabbage, oats
VITAMIN PP:
Meat, milk, eggs and liver.
Le vitamine sono parte fondamentale, se non addirittura indispensabile, del nostro organismo per il perfetto sviluppo dello stesso.
Possono essere categorizzate come accessorie per il nostro fisico come gli zuccheri e i grassi, ma sono assolutamente necessari al mondo animale per il proprio sostentamento.
La mancanza totale o anche solo parziale di una o più vitamine provoca una serie di inconvenienti che viene chiamata "avitaminosi" (condizione clinica per cui il fisico non ha assunto abbastanza fabbisogno vitaminico), o ipovitaminosi (il fenomeno opposto). La sintomatologia può variare a seconda delle vitamine mancanti e regredisce o scompare nel momento in cui la stessa viene apportata.
Alcune malattie legate alla carenza di vitamine sono il Beri beri (carenza di vitamina B1), il rachitismo (carenza di vitamina D), lo Scorbuto (carenza di vitamina C), anemia.
Vediamo ora una piccola descrizione delle vitamine e dove si possono trovare negli alimenti senza necessariamente fornirsi di integratori farmaceutici o sportivi:
VITAMINA A:
Si trova nel fegato, tuorlo d'uovo, burro fresco, carote, pomodori, albicocche, cachi, meloni.
La sua mancanza provoca alterazioni della cornea dell'occhio con conseguente diminuzione della facoltà visiva alla sera. Inoltre, abbassa notevolmente la resistenza del nostro corpo alle infezioni.
VITAMINA B:
Si trova nei legumi, nel latte, nei cereali, nella carne e nel germe di grano. La carenza provoca disturbi nel sistema nervoso (nevriti e atrofia muscolare nei casi più gravi). Vengono alterate anche le funzioni dell'apparato digerente e il metabolismo degli zuccheri subisce una pesante alterazione.
VITAMINA B6:
Si trova nei cereali, fegato, carni in genere, tuorli d'uovo. La carenza può provocare disturbi a carico del metabolismo delle proteine, quindi ritardo nell'accrescimento e alterazioni del sistema nervoso in casi gravi.
VITAMINA B12:
Si trova nel latte, nel fegato e nelle uova
VITAMINA C:
Arance, limoni e agrumi in generale, fragole, frutti di bosco. Nelle verdure si trova nei peperoni, pomodori e broccoli.
VITAMINA D:
Olio di fegato di merluzzo, latte, burro, tuorlo di uovo
VITAMINA E:
Olio di soia, mais e arachidi, burro, uovo e ortaggi a foglia larga.
VITAMINA K:
Spinaci, cavolo, avena
VITAMINA PP:
Carne, latte, uova e fegato.