martedì 4 marzo 2014

CHEDDAR OF SOMERSET - CHEDDAR DEL SOMERSET

File:Somerset-Cheddar.jpg

The Somerset Cheddar cheese is one of the great classics of the United Kingdom. Known and exported throughout the world, especially in the U.S. where it is added to some hamburgers, real cheddar cheese "original" is precisely that which arises in the English province. Its color pasta and much more yellow than straw, and its flavor is rich and buttery. Are produced each year nearly 2 million tons of this precious cheese. The flavor is very intense and has hints of hazelnut and caramel.
It contains B vitamins, sodium and phosphorus. It is a cheese that has a very old tradition in that it seems to be produced even by 1170, then in the Middle Ages. If you are in holidays in the UK and England in particular, you might want to do a tasting, perhaps accompanying it to a good local beer.




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Il cheddar del Somerset è uno tra i grandi formaggi classici del Regno Unito. Conosciuto ed esportato in tutto il mondo, soprattutto  negli Stati Uniti dove viene aggiunto ad alcuni hamburgers, il vero formaggio cheddar "originale" è appunto quello che nasce nella provincia inglese. La sua pasta e di colore molto giallo più che paglierino, e il suo sapore è ricco e burroso. Ogni anno vengono prodotte quasi 2 milioni di tonnellate di questo prezioso formaggio. Il sapore è molto intenso e ha sentori di nocciola e caramello.
Contiene vitamina B, sodio e fosforo. E un formaggio che ha una tradizione molto antica in quanto sembra che venga prodotto addirittura dal 1170, in pieno medioevo quindi. Se vi trovate in vacanze nel Regno Unito ed in Inghilterra in special modo, vi conviene fare una degustazione, magari accompagnandola ad una buona birra locale.