lunedì 31 marzo 2014
CAMBOSANA CHEESE
The cheese in question is a different kind of dairy product that I was able to buy more at a street market . At first glance it seemed like brie, but then I saw those strange " patches " that are typical dell'erborinatura Gorgonzola so famous . The bouquet is intense , alive with hints of grass and alpine mountain milk . The outward appearance is precisely that of the brie with a white crust that covers it , eatable obviously .
The flavor is delicate but persistent. The strong flavor of the milk is mixed with herbs of mountain meadow contained within , thus creating an " explosion" of indescribable taste ! I was pleasantly surprised by this dairy product so special and fantastic.
" Wandering " for the local markets allows all'appasionato kitchen like yours to discover and enjoy more particular products and repeat unusual . With the " summer " I will take care , finances permitting, to visit places hitherto unexplored by me, as countries in Liguria, Piedmont and low low- France to discover new and exciting delicacies to taste and post :)
Il formaggio in questione è un altro tipo di prodotto caseario che ho avuto modo di acquistare sempre in un mercato rionale. A prima vista mi sembrava brie, ma poi ho visto quelle strane "chiazze" che sono tipiche dell'erborinatura del Gorgonzola così tanto celebre. Il profumo si presenta intenso, vivo con sentori di erba di malga e latte di montagna. L'aspetto esteriore è appunto quello del brie con una crosta bianca che lo ricopre, mangiabile ovviamente.
Il sapore è delicato ma persistente. Il sapore forte del latte si mischia alle erbe di prato montano contenute all'interno creando così "un esplosione" di gusto inenarrabile!! Sono rimasto piacevolmente sorpreso da questo prodotto caseario così particolare e fantastico.
"Girovagare" per i mercati rionali permette all'appasionato di cucina come il sottoscritto di scoprire e gustare sempre prodotti particolari e ripeto inusuali. Con la "bella stagione" mi prenderò cura, finanze permettendo, di visitare posti fino ad ora inesplorati da me, come paesi della Liguria, bassa Francia e basso Piemonte per scoprire nuove e fantastiche delicatezze da assaggiare e pubblicare!:)