venerdì 7 marzo 2014

BREADED BALLS OF CAULIFLOWER WITH PEAS - POLPETTE DI CAVOLFIORE PANATE CON PISELLI



Ingredients for 4 people: 
1 cauliflower
1 organic egg
2 potatoes
100 grams of corn flour
grated Parmesan cheese
garlic
piccalilly sauce
1 bunch of parsley
oil, salt, pepper

preparation:
Cleaned and cabbage green leaves at the base. Then put it in a pressure cooker along with the potatoes and boil for about 5 minutes. cabbage cut into small pieces, peel the potatoes and mash them with the potato masher. Put everything in a bowl then add the egg, a handful of bread crumbs, corn meal and chopped garlic and parsley. Add salt and pepper then mix well all and take a small saucepan and boil the oil.
When you're ready, make little balls of the mixture and put them to fry. A golden brown remove them and dry them obtained in a paper towel.
Serve with piccalilli sauce and peas.

Ingredienti per 4 persone:
1 cavolfiore
1 uovo biologico
2 patate
100 grammi di farina di mais
parmigiano reggiano grattugiato
aglio
salsa piccalilly
1 mazzetto di prezzemolo
olio, sale, pepe

Preparazione:
Pulite e mondate il cavolo dalle foglie verdi alla base. Mettetelo quindi in pentola a pressione insieme alle patate e fate lessare per circa 5 minuti. tagliate a pezzi piccolissimi il cavolo, sbucciate le patate e passatele allo schiacciapatate. Mettete il tutto in una ciotola poi aggiungete l'uovo, una manciata di pangrattato, la farina di mais e un battuto di aglio e prezzemolo. Salate, pepate e amalgamate bene il tutto poi prendete un pentolino e fate bollire l'olio.
Quando sarà pronto, fate tante palline di composto e mettetele a friggere. A doratura ottenuta toglietele e asciugatele in un foglio di carta assorbente da cucina.
Servitele con salsa piccalilly e piselli.