venerdì 7 marzo 2014

FILLED ROLLS OF BEEF - INVOLTINI DI VITELLO RIPIENI



Ingredients for 4 people:
12 slices of veal (calf nut for example)
12 slices of cooked ham
2 stalks of celery
2 leeks
30 grams of butter
grated Parmesan cheese
12 slices of smoked cheese
oil, salt, pepper

preparation: 
Take the slices of beef or veal adult and arrange them on a sheet of parchment paper. If the butcher has not've beaten you do stretching on top of another sheet of parchment paper. Beat them until they are thin. Then place the ingredients as in the photo above.


Roll them up and tie them with a kitchen string. At this point you make a sauce with olive oil, shallots and butter. Put the rolls and brown. Pour the port, then pour a couple of tablespoons of vegetable broth, cover and cook over low heat for about 20 minutes. Add salt and pepper and serve hot maybe all accompanied by green beans as I did.


Ingredienti per 4 persone:
12 fettine di carne di vitello (la noce di vitello ad esempio)
12 fette di prosciutto cotto
2 coste di sedano
2 porri
30 grammi di burro
parmigiano grattugiato
12 fette di scamorza
olio, sale, pepe

Preparazione:
Prendete le fettine di manzo o vitello adulto e sistematele su un foglio di carta forno. Se il macellaio non ve le ha battute fatelo voi stendendo sulla parte superiore un altro foglio di carta forno. Battetele fino a renderle sottili. Disponete quindi sopra gli ingredienti come da foto. Arrotolateli e legateli con uno spago da cucina. A questo punto fate un soffritto con olio, scalogno e burro. Mettete gli involtini e fateli rosolare. Sfumate con il Porto, quindi versate un paio di mestoli di brodo vegetale, coprite e  fateli cuocere a fuoco basso per circa 20 minuti. Salate, pepate e servite caldo magari accompagnando il tutto con dei fagiolini come ho fatto io.