lunedì 24 marzo 2014

PRESERVE THE MUSHROOMS - CONSERVARE I FUNGHI



The mushrooms are a very interesting food . Tasty , nutritious , delicious , but their preservation over time can be complicated even if you do not comply with certain procedures .
If you cook a lot and as a result they advanced , do not throw away obviously but put them in a blender with a little beef broth and frullateli very finely.
Then take the mixture and pour into a bowl for ice cubes and put it in the freezer. When will you be hardened unplug the cubes and put them in plastic bags fit in the freezer. It will be a great " nut " homemade seasoning for soups , stews or sauces.
A simple trick that will save you money, time (you will only serve to open the freezer and you will not have to go out so why not have a flavor enhancer in the house) and , above all, will allow you to use products a little more " healthy " than industrial !

WHAT YOU NEED :
mixer
Tray for ice cubes
Some plastic food bag suitable for the freezer
beef broth

TIME TO BE USED :
20 minutes

I funghi, sono un alimento molto interessante. Saporiti, nutrienti, sfiziosi, ma la loro conservazione nel tempo può risultare complicata se magari non si rispettano determinate procedure.
Se ne cucinate una grande quantità e di conseguenza li avanzate, non gettateli via ovviamente ma metteteli in un frullatore con un poco di brodo di manzo e frullateli molto finemente. 
Prendete quindi il composto e versatelo in una vaschetta per il ghiaccio a cubetti e mettetelo nel freezer. Quando si sarà indurito staccate i cubetti e metteteli in sacchetti di plastica idonei in freezer. Sarà un ottimo "dado" fatto in casa per condire minestre, umidi o salse.
Un semplice trucco che vi farà risparmiare soldi, tempo (avrete solo da servirvi aprendo il congelatore e non dovrete così uscire perchè non avete un insaporitore in casa) e che, soprattutto, vi permetterà di usare prodotti un pò più "salutari" di quelli industriali!!

COSA VI SERVE:
Frullatore
Vaschetta per i cubetti di ghiaccio
Qualche sacchetto alimentare di plastica idoneo per il freezer
brodo di manzo

TEMPO MEDIO DA IMPIEGARE:
20 minuti circa