A salad is not exactly " diet" but very tasty . The sopressata Calabrian salami is rich and full of goodness and goes well with the spicy flavor of the arugula and the full flavor of the Parmesan cheese.
Ingredients for 4 people:
300 grams of mixed salad (carrots, sugar loaf , corn, arugula, lettuce , tomato salad , celery )
100 grams of Parmesan cheese
100 grams of sopressata calabrese
1 red onion
1 fresh hot peppers from Calabria
lemon ( not vinegar !) biological untreated
oil, salt
preparation:
Wash and clean all vegetables . then cut into julienne strips all except tomatoes ( pieces not very big ) and celery slices. Then make a citronette emulsifying in a jar bormioli 6 tablespoons olive oil 2 tablespoons lemon juice obviously biological . Close the lid and then shake vigorously until it is well mixed . Pour into salad and add the red onion , cut into thin slices , and red pepper cut into small pieces and mix well . Add the parmesan cheese and sopressata , cut into strips. Season with salt , and serve after about 5 minutes.
Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di insalata mista (carote, pan di zucchero, mais, rucola, lattuga, insalata di pomodori, sedano)
100 grammi di parmigiano
100 grammi di soppressata calabrese
1 cipolla rossa
1 peperoncino fresco di Calabria
limone (non aceto!) biologico non trattato
olio, sale
preparazione:
Lavare e pulire tutte le verdure. poi tagliate a julienne tutte le verdure tranne i pomodori (pezzi non molto grande) e il sedano a rondelle. Fate una citronette in un barattolo Bormioli con 6 cucchiai di olio d'oliva 2 cucchiai di succo di limone ovviamente biologico. Chiudete il coperchio e poi agitate vigorosamente fino a quando sarà ben amalgamato. Versate nell' insalata e aggiungete la cipolla rossa, tagliata a fette sottili, e il peperoncino tagliato a pezzettini e mescolate bene. Aggiungere il parmigiano e la sopressata, tagliata a strisce. Aggiustare di sale e servire dopo circa 5 minuti