domenica 18 maggio 2014

TUNA WITH MAYONNAISE AND SPINACHES - TONNO AL NATURALE CON MAIONESE E SPINACI


Ingredients for 2 people:
240 grams of natural tuna in box  (Sicily)
4 tablespoons of mayonnaise
pitted black olives (Liguria)
100 grams of fresh spinach (Piedmont)
1 Calabrian chili (Calabria)
garlic
oil, salt, pepper

preparation
Wash and clean the spinach.
Put them in a pan with olive oil and garlic and cook for about 15 minutes so that they remain crisp and so they do not lose their properties protein.
Take a pastry cutter, place it at the center of a plate and pour in the tuna in brine. Pressed slightly on the sides, then spread on top of the mayonnaise and then you have the olives and chilli.
Refrigerate for 20 minutes to stabilize.
After this time you put around the spinach warm and misshapen tuna raising the pasta bowl.


Ingredienti per 2 persone:
240 grammi di tonno al naturale in scatola (Sicilia)
4 cucchiai di maionese
olive nere denocciolate (Liguria)
100 grammi di spinaci freschissimi (Piemonte)
1 peperoncino calabrese (Calabria)
aglio
olio, sale, pepe

Preparazione
Lavate e mondate gli spinaci. Metteteli in padella con olio e aglio e cuoceteli per circa 15 minuti in modo tale che restino croccanti e che non perdano così le loro proprietà proteiche.
Prendete un coppapasta, ponetelo al centro di un piatto e versate dentro il tonno al naturale. Pressate leggermente sui lati, poi spalmate sopra della maionese e disponete quindi le olive e il peperoncino.
Mettete in frigo a stabilizzarsi per 20 minuti circa.
Passato il tempo mettete intorno gli spinaci tiepidi e sformate il tonno levando il coppa pasta.