venerdì 9 maggio 2014

OAT WITH CURCUMA, GINGER AND SAVOY CABBAGE - AVENA CON CURCUMA, ZENZERO E VERZA



Ingredients for 2 people:
1 liter of vegetable stock
120 grams of hulled oats
10 grams of fresh ginger
100 grams of leaves of cabbage
100 grams of dried tomatoes
2 tablespoons soy sauce
1 tablespoon of turmeric
Dried marjoram and tmo
salt.

preparation:


















Take a large pot and boil togheter oats and cabbage for 20 minutes.When the cabbage is softened remove it from the pan and keep warm.
Cook the oats for 15 minutes then drain and place in a roasting pan.

















Cut the cabbage into strips then place in pan with oats, add 2 ladles of broth, chopped sun-dried tomatoes, ginger cut into small cubes, turmeric, marjoram, thyme and soy sauce.
Turn everything well then serve hot, with the excellent tea.


Ingredienti per 2 persone:
1 litro di brodo vegetale
120 grammi di avena decorticata
10 grammi di zenzero fresco
100 grammi di foglie di verze
100 grammi di pomodori secchi
2 cucchiai di salsa di soia
1 cucchiaio di curcuma
Maggiorana e tmo secchi
sale.

Preparazione:
Prendete una pentola capiente e lessate insieme l'avena e la verza per 20 minuti.
Quando la verza si sarà ammorbidita toglietela dalla pentola e tenetela al caldo.
Cuocete l'avena per  ulteriori 15 minuti poi scolatela e mettetela in una padella a tostare. 
Tagliate la verza a listarelle poi mettetela nella padella con l'avena; aggiungete 2 mestoli di brodo, i pomodori secchi tagliati a pezzi, lo zenzero tagliato a cubetti piccoli, la curcuma, la maggiorana, il timo e la salsa di soia.
Girate bene il tutto poi servite caldo, con dell'ottimo tea.