sabato 31 maggio 2014

MACCHERONI WITH TUNA, TOMATOES AND OLIVES - MACCHERONI TONNO, POMODORO E OLIVE




This is a simple dish and the Mediterranean that goes well in any season.
Tasty, nutritious, cheap and fast!

Ingredients for 4 people:
320 grams of pasta macaroni Gragnano
10 Piccadilly tomatoes
120 grams of canned tuna
16 black olives, pitted and chopped
2 teaspoons oregano
salt and pepper.

preparation:
Put immediately to boil water for the pasta.
Take a pan, make a fried then add the tomatoes, tuna chopped and chopped olives. Jump slightly then add the salt and pepper.
When the pasta is ready (keep in mind that the macaroni Gragnanos are wheat flour and then cooked at around 12/13 minutes), drain and sauté in a pan with the remaining ingredients.
Sprinkle with oregano and serve hot of course!

Questo è un piatto semplicissimo e mediterraneo che va bene in ogni stagione.
Gustoso, nutriente, economico e veloce!

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta maccheroni di Gragnano
10 pomodori Piccadilly
120 grammi di tonno in scatola
16 olive nere denocciolate e sminuzzate
2 cucchiaini di origano
sale, pepe.

Preparazione:
Mettete subito a bollire l'acqua per la pasta.
Prendete una padella, fate un soffritto poi aggiungete i pomodori, il tonno spezzettato e le olive sminuzzate. Saltate leggermente e aggiungete il sale e il pepe. 
Quando la pasta sarà pronta (tenete presente che i maccheroni di Gragnano sono di grano duro e quindi cuociono intorno ai 12 /13 minuti), scolatela e fatela saltare in padella con il resto degli ingredienti.
Spargete di origano e servite caldo ovviamente!