lunedì 19 maggio 2014

DISMANTLED SANDWICH WITH TOMATOES IN OIL AND FONTINA CHEESE - TRAMEZZINO SCOMPOSTO CON POMODORI SOTTO OLIO E FONTINA




Ingredients for 4 sandwiches:
3 slices of homemade bread
6 sun-dried tomatoes in oil
1 slice of Fontina
leek
balsamic vinegar frosted

preparation:
The preparation is very simple and easy: Take the bread slices and cut into rectangles of about 6 x 3 cm. Cut the cheese into thin slices and put on 3 and a tomato. Go on like this until you have 3 layers of bread and 2 of filling. Arrange on top of the leek, cut into strips and sprinkle with balsamic vinegar frosted.
Excellent for early lunch entrees (I have just prepared and enjoyed with a dry sparkling wine or light).








Ingredienti per 4 panini:
3 fette di pane fatto in casa
6 pomodori secchi sotto olio
1 fetta di fontina
porro
aceto balsamico glassato

Preparazione:
La preparazione è molto semplice e veloce: Prendete le fette di pane e tagliatele a rettangoli di circa 6 x 3 cm. Tagliate la fontina e mettete sopra 3 fettine sottili e un pomodorino. Andate avanti in questo modo fino ad avere 3 strati di pane e 2 di ripieno. Disponete sopra del porro  tagliato a listarelle e cospargete con dell'aceto balsamico glassato.
Ottima entrees per anticipare il pranzo (io l'ho appena preparato e gustato con un  o spumante secco leggero).