martedì 20 maggio 2014

HOMEMADE RAVIOLI WITH ROAST AND FENNELS - RAVIOLI CASALINGHI CON ARROSTO E FINOCCHI


Ingredients for 4 people: 

For the dough: 
150 grams of flour "0" 
2 egg yolks 
1 egg white 
salt 

For the filling: 
roast beef, chopped 
1 leek Cervere 
1 fennel 

For the dressing: 
laurel 
sage 
70 grams of butter.

preparation:
Begin preparing the roast in the morning, to have it ready in the evening, or vice versa.
When you're ready, cut a nice piece of it and pass it through the mincer (say 300 grams). Take now a pot and boil 4 fennel leaves (preferably the inner ones), and the leeks without the green part. When they are ready, chop finely with a half-moon and add to the mixture of the flesh. A pinch of grated nutmeg, salt and pepper.
Mix well and let stand
Now switch back to prepare the dough. Put it all in the mixer and turn the machine on dough program.
When it is ready, take the ball and pass it first with a rolling pin in order to begin to make it thin and then in the rollers of the pasta machine. Flour the piano well, roll out the pastry, then the pastry rings with a size smaller cut so many rings.


Take the now filled with meat and with the help of a teaspoon take it and put it inside the circle of dough. Brush now the edges of the ravioli then close it so as to obtain like an half moon.


Just finished begin to prepare the butter in a double boiler with the bay leaf and sage.
Now put the water to boil and put in the ravioli, be careful because the cooking is short accordingly put few more because after 3 minutes you will begin to taste the pasta to verify cooking. When they are ready, take a rectangular plate, pour over the melted butter and serve decorated as I did.


Ingredienti per 4 persone:

Per l'impasto:
150 grammi di farina "0"
2 tuorli di uovo
1 chiara di uovo
sale

Per il ripieno:
arrosto di manzo tritato
1 porro di Cervere
1 finocchio

Per il condimento:
alloro
salvia
70 grammi di burro.


Preparazione:
Cominciate preparando l'arrosto al mattino, per averlo pronto alla sera, oppure viceversa.
Quando sarà pronto, tagliatene un bel pezzo e passatelo al tritacarne (diciamo 300 grammi). Prendete adesso una pentola e fate bollire 4 foglie di finocchio (meglio quelle interne), e il porro senza la parte verde. Quando saranno pronti, tritateli finemente con una mezza luna e aggiungeteli all'impasto della carne. Grattate un pizzico di noce moscata, salate e pepate.
Amalgamate bene il tutto e lasciate riposare
Passate adesso a preparare l'impasto. Mettete tutto dentro l'impastatrice e accendete la macchina sul programma dell'impasto.
Quando sarà pronta prendete la pallina e passatela prima con un mattarello in modo da cominciare a farla diventare sottili e poi nei rulli della macchina per la pasta. Infarinate bene il piano, stendete la sfoglia, poi con un coppapasta della misura più piccola tagliate tanti anelli.
Prendete adesso il ripieno di carne e con l'aiuto di un cucchiaino prendetelo e mettetelo all'interno del cerchio di pasta. Spennellate adesso i bordi  dei ravioli poi richiudeteli in modo da ottenere una mezzaluna.
Appena finito cominciate a preparare il burro a bagnomaria con l'alloro e la salvia.

Mettete adesso l'acqua a bollire e mettete dentro i ravioloni; fate attenzione perché  la cottura è breve di conseguenza mettetene qualcuno in più perché  dopo 3 minuti dovrete cominciare ad assaggiare la pasta per verificarne la cottura. Quando saranno pronti prendete un piatto rettangolare, versate sopra il burro fuso e servite guarnendo come ho fatto io.