lunedì 26 maggio 2014

BAKED SQUID WITH OLIVES AND TOMATOES - CALAMARO AL FORNO CON OLIVE E POMODORI


Ingredients for 2 people: 
2 fresh squid
50 grams of black olives spicy
50 grams of non-spicy green olives
1 tomato cluster
1 glass of white wine
1 shallot
oil, salt

Preparation. 
Cook the tomatoes slightly in the pan long enough to make him lose the vegetation water.
Clean with a lot of, a lot of attention both inside and outside the squid, then rinse thoroughly.


Now take a pan, lightly oil by and put inside the squid, the tomato sauce in the pan, pitted olives, wine, and a little oil. If you want you can sprinkle with bread crumbs to have it more crisp.


Then bake at 200 degrees for 25 minutes.

Ingredienti per 2 persone:
2 calamari freschi
50 grammi di olive nere piccanti
50 grammi di olive verdi non piccanti
1 pomodoro grappolo
1 bicchiere di vino bianco
1 scalogno
olio, sale

Preparazione.
Fate cuocere leggermente i pomodori in padella il tempo necessario a fargli perdere l'acqua di vegetazione.
Pulite con molta, molta attenzione i calamari sia fuori che dentro, poi lavateli abbondantemente. Prendete adesso una teglia, oliatela leggermente e mettete all'interno i calamari, il pomodoro passato in padella, le olive denocciolate, il vino e un filo di olio. Se volete potete cospargerlo di pangrattato per averlo più croccante.
Infornate quindi a 200 gradi per 25 minuti.