martedì 13 maggio 2014

LASAGNE WITH PESTO SAUCE - LASAGNE AL VERDE



Ingredients for 4 people:
200 grams of pasta for lasagna prepared before
100 grams of prepared pesto before
150 ml of sauce
salt and pepper

preparation:
Take a baking dish, butter it with the slightly soft butter and place on top of the rectangles of dough on the bottom of lasagna. If lasagne have been previously prepared so they are dried and let them boil slightly to soften them.
Overlay a layer of bechamel sauce and a tablespoon of pesto.














Sprinkle the dough with a spoon.
Put in this way another 2 layers of dough and 2 layers of seasoning.
Sprinkle the top with another layer of sauce and a sprinkling of parmesan cheese.

















Bake at 200 degrees for 20 minutes. Remember, the last 5 minutes of browning.
Serve with a good red wine Friuli Merlot.



Ingredienti per 4 persone:
200 grammi di pasta per lasagna preparata prima
100 grammi di pesto preparato prima
150 ml di besciamella
sale, pepe

Preparazione:
Prendete una pirofila, imburratela con del burro leggermente morbido e disponete sopra i rettangoli di pasta di lasagna sul fondo. Se le lasagne sono state precedentemente preparate e sono essiccate fatele lessare leggermente per ammorbidirle.
Sovrapponete uno strato di besciamella e un cucchiaio di pesto. Spargete sulla pasta con un cucchiaio.
Mettete in questo modo altri 2 strati di pasta e 2 strati di condimento. 
Cospargete l'ultimo strato con un'altro di besciamella e una spolverata di parmigiano.
Infornate a 200 gradi per 20 minuti. Ricordatevi, gli ultimi 5 minuti, di gratinare.
Accompagnate con del buon vino rosso Friuli Merlot.