martedì 20 maggio 2014

BAKED PUFF PASTRY WITH MUSHROOMS, MOZZARELLA AND POTATOES - SFOGLIATA SALATA CON FUNGHI, MOZZARELLA E PATATE


Ingredients for 4 people:
1 roll of puff pastry round
100 grams of oyster mushrooms
2 potatoes
2 organic eggs
1 mozzarella
oil, salt, pepper

preparation:
Take a baking sheet , then butter it and place  inside the pastry . Remove the excess leaving a thin flap on top so as not to overhang the compound . Prick lightly with a fork . Use the excess dough to make small decorations. Cook the potatoes in a pressure cooker then squeezed the excess water of the mozzarella . Cook the mushrooms lightly in the butter , then let them rest .
Take now the potatoes already cooked, peel and cut into slices , then arrange them on the bottom of the puff pastry (only the slices of a potato ) . Put the sliced ​​mozzarella cheese , then the remaining potato slices and mushrooms on top . Beat the eggs in a bowl, then when they are ready pour over the cake slowly. Bake hours at 180 degrees for 40 minutes. After baking, the oven and let cool slightly then serve.

Ingredienti per 4 persone:
1 rotolo di pasta sfoglia circolare
100 grammi di funghi pleurotus
2 patate
2 uova biologiche
1 mozzarella
olio, sale, pepe

Preparazione:
Prendete una teglia da forno, imburratela e disponete all'interno la pasta sfoglia. Togliete l'eccedenza lasciando un sottile lembo sulla parte superiore per non far sbordare il composto. Bucherellate leggermente il fondo con una forchetta. Usate l'eccedenza della pasta per fare dei piccoli decori. Fate cuocere le patate in pentola a pressione poi strizzate la mozzarella dall'acqua in eccedenza. Cuocete i funghi leggermente nel burro e lasciateli riposare.
Prendete adesso le patate ormai cotte, sbucciatele e tagliatele a rondelle, quindi disponetele sul fondo della pasta sfoglia (solo le fettine di una patata). Mettete la mozzarella tagliata a fette, quindi le fettine della rimanente patata e i funghi sulla cima. Sbattete le uova in una terrina poi quando saranno pronte versatele sopra la torta lentamente. Infornate ora a 180 gradi per 40 minuti. A cottura ultimata, sfornate, fate raffreddare leggermente e servite.