Ingredients for 4 people:
320 grams of pasta "Linguine"
1 small broccoli
50 grams of fresh tomatoes Piccadilly
6 anchovies in oil
15 previously toasted pine nuts
60 grams of grated pecorino cheese
oil, salt, pepper
preparation:
Boil the broccoli but still keep it fairly crisp. Meanwhile, prepare a fried put in which to fry in oil, tomatoes, anchovies and pine nuts. Cook for 5 minutes, then turn off the heat.
Now you put water on to boil for the linguine. Then remove the broccoli from the pan, cut it into pieces not very big and put it in the pan with the tomatoes and the rest of the seasoning. Add the chilli and jump. When the dough is ready, place in pan and toss again.
Serve sprinkled with pecorino cheese and accompanied it all with a great white wine DOC Montescudaio
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta "Linguine"
1 broccolo piccolo
50 grammi di pomodori Piccadilly freschi
6 acciughe sotto olio
15 pinoli precedentemente tostati
60 grammi di pecorino grattugiato
olio, sale, pepe
Preparazione:
Lessate il broccolo ma tenetelo ancora abbastanza croccante. Nel frattempo preparate un soffritto nel quale metterete a rosolare nell'olio, le acciughe i pomodori e i pinoli. Fate insaporire per 5 minuti poi spegnete il fuoco.
Mettete adesso a bollire l'acqua per le linguine. Togliete quindi il broccolo dalla pentola, tagliatelo a pezzi non molto grandi e mettetelo nella padella con i pomodori e il resto del condimento. Aggiungete il peperoncino e saltate. Quando la pasta sarà pronta, mettetela nella padella e saltatela nuovamente.
Servite cospargendo di pecorino e accompagnate il tutto con un ottimo vino bianco Montescudaio DOC