La tradizionale sala piemontese molto usata in cucina per condire il famoso "vitello tonnato" piatto conosciutissimo anche in italia e nel mondo:
Ingredienti:
1 scatola di tonno sott'olio da 100 grammi
50 grammi di capperi
2 acciughe sotto sale
2 tuorli d'uovo BIOLOGICI
il succo di mezzo limone
sale, olio.
Preparazione:
Prendete un tagliere e con una mezzaluna tagliate finemente il tonno, e i capperi.
Mettete adesso tutto in un frullatore con i tuorli di uovo il succo del limone il sale e 2 cucchiai di olio e frullate il tutto.
Otterrete così un crema omogenea e vellutata da accompagnare a carni di manzo.
The traditional dining of Piedmont much used in cooking to flavor the famous "veal with tuna sauce" dish well known in Italy and in the world:
ingredients:
1 box of tuna in oil, 100 grams;
50 grams of capers
2 salted anchovies
2 egg yolks BIOLOGICAL
the juice of an half lemon
salt, oil.
preparation:
Take a cutting board and with a crescent finely chopped tuna, and capers.
Now put everything in a blender with egg yolks lemon juice, salt and 2 tablespoons of oil and mix everything.
This will give you a velvety smooth cream to accompany beef.
ingredients:
1 box of tuna in oil, 100 grams;
50 grams of capers
2 salted anchovies
2 egg yolks BIOLOGICAL
the juice of an half lemon
salt, oil.
preparation:
Take a cutting board and with a crescent finely chopped tuna, and capers.
Now put everything in a blender with egg yolks lemon juice, salt and 2 tablespoons of oil and mix everything.
This will give you a velvety smooth cream to accompany beef.