Ingredienti per 4 persone
600 grammi di fesa di manzo
100 grammi di burro
50 grammi di guanciale di maiale
50 grammi di speck
100 ml di brodo vegetale
150 ml di panna da cucina
5 cucchiai di farina
2 uova
Sale, pepe
Preparazione:
Prendete un coppapasta circolare e tagliate 2 cerchi di fesa.
mettete all'interno una fetta di speck, una di guanciale, poi con l'altra fetta sovrapponetela sopra a quella con il ripieno. Cercate di chiudere bene i bordi steccando con degli stecchini almeno 8 lati del medaglione.
Prendete adesso le uova, sbattetele e mettetele in un piatto fondo.
Adesso prendete il medaglione di carne, passatelo nell'uovo e poi infarinatelo bene pressando con attenzione ogni lato, soprattutto quello esterno.
Procedete in questo modo fino a finire tutti gli ingredienti.
A questo punto accendete il fuoco e in una padella fate sciogliere il burro. Aggiungete i medaglioni e fate cuocere da tutti i lati. Un attimo prima di servire aggiungete la panna e fate insaporire ancora qualche minuto.
Servite molto caldo.
Da gustare con della Boca rosso di Novara.
Ingredients for 4 people
600 grams of rump steak
100 grams of butter
50 grams of pork cheek
50 grams of bacon
100 ml vegetable broth
150 ml of cream
5 tablespoons flour
2 eggs
Salt and pepper
preparation:
Take a pastry rings and circular and cut 2 circles of meat.
put in a slice of bacon, a pork cheek, then the other slice sovrapponetela above the one with the stuffing. Try pinching the edges with toothpicks picketing at least 8 sides of the medallion.
Take now the eggs, beat them and put them in a shallow dish.
Now take the medallion of meat, pass the egg and then flour it well carefully pressing each side, especially the outer one.
Continue this way until you finish all the ingredients.
At this point, turn on the fire in a pan and melt the butter. Add the medallions and cook on all sides. Just before serving, add the cream and cook for another few minutes.
Serve very hot.
To be enjoyed with the Boca red Novara.
600 grams of rump steak
100 grams of butter
50 grams of pork cheek
50 grams of bacon
100 ml vegetable broth
150 ml of cream
5 tablespoons flour
2 eggs
Salt and pepper
preparation:
Take a pastry rings and circular and cut 2 circles of meat.
put in a slice of bacon, a pork cheek, then the other slice sovrapponetela above the one with the stuffing. Try pinching the edges with toothpicks picketing at least 8 sides of the medallion.
Take now the eggs, beat them and put them in a shallow dish.
Now take the medallion of meat, pass the egg and then flour it well carefully pressing each side, especially the outer one.
Continue this way until you finish all the ingredients.
At this point, turn on the fire in a pan and melt the butter. Add the medallions and cook on all sides. Just before serving, add the cream and cook for another few minutes.
Serve very hot.
To be enjoyed with the Boca red Novara.