domenica 1 giugno 2014
VAL VARAITA RAVIOLES WITH SAUSAGE OF BRA, CASTELMAGNO CHEESE, AND FRESH MINT - RAVIOLES CON SALSICCIA DI BRA E MENTA
The "ravioli" of Varaita are special dumplings stuffed with cheese typical of these valleys: toma. They are unique and wonderful dining experience!
Ingredients for 4 people:
340 grams of ravioli of Varaita
150 grams of sausage Bra
30 grams of cheese Castelmagno
10 fresh mint leaves
50 grams of butter
1 shallot
salt and pepper
preparation:
Chop the shallot and fry in a pan with a little olive oil. Bake two thirds of sausage so as to seal the whole. Then turn off the fire and close with the lid so as not to "dry out" the meat. Chop the mint and grab butter. Put the water to boil and then turn on again the focus of the frying pan and add the butter, the chopped mint, butter and remaining sausage. At this point, melt the butter and cook the sausage just barely.
Cook the ravioli in the pan and then put them to jump. Serve hot with a sprinkling of Castelmagno to further flavor.
Le "ravioles" della Val Varaita sono dei particolari gnocchi ripieni del formaggio tipico di queste vallate: la toma. Sono un'esperienza culinaria unica e meravigliosa!!
Ingredienti per 4 persone:
340 grammi di ravioles della Val Varaita
150 grammi di salsiccia di Bra
30 grammi di formaggio Castelmagno
10 foglie di menta fresca
50 grammi di burro
1 scalogno
sale, pepe
Preparazione:
Tritate le scalogno e soffriggetelo in una padella con un filo d'olio. Mettete a cuocere due terzi di salsiccia in modo tale da sigillarla tutta. Spegnete quindi il fuoco e chiudete con il coperchio in modo da non far "seccare" la carne. Tritate la menta e prendete il burro. Mettete l'acqua a bollire quindi accendete nuovamente il fuoco della padella e unite il burro, il trito di menta e il rimanente della salsiccia. A questo punto fate sciogliere il burro e cuocete appena appena la salsiccia. Fate cuocere le ravioles poi mettetele nella padella a saltare. Servite caldissimo con una grattata di Castelmagno a insaporire ulteriormente.