sabato 21 giugno 2014
MIXED SALAD OF GREEN BEANS AND TOMATOES - INSALATA MISTA DI FAGIOLINI E POMODORI
excellent salad of green beans rich and full of flavors of Mediterranean cuisine: balsamic vinegar, olive oil, tomatoes, little onion, green beans and parmesan cheese. What you need after a day at the beach or after a healthy walk in the mountains!
Ingredients for 4 people
150 grams of fresh green beans
4 San Marzano tomatoes
2 spring onions
80 grams of parmesan cheese sliced
balsamic glazed
extra virgin olive oil
salt and pepper
preparation:
Peel and wash the beans in plenty of water. Let them boil in a pot of boiling water. Cook them until they are cooked but still croccanti.Cut at julienne the tomatoes and parmesan flakes. Add the onions cut into rings. Mix everything in a bowl with olive oil and balsamic vinegar. Add salt and pepper and serve at room temperature.
un'ottima insalata di fagiolini ricca e piena di sapori della cucina mediterranea: aceto balsamico, olio evo, pomodori San Marzano, cipollotti, fagiolini e parmigiano reggiano. Quello che ci vuole dopo una giornata passata in spiaggia o dopo una salutare camminata in montagna!
Ingredienti per 4 persone
150 grammi di fagiolini verdi freschi
4 pomodori San Marzano
2 cipollotti
80 grammi di parmigiano reggiano tagliato a fettine
aceto balsamico glassato
olio extravergine di oliva
sale, pepe
Preparazione:
Mondate i fagiolini e lavateli in abbondante acqua. Fateli lessare in una pentola di acqua bollente. Cuoceteli fino a quando saranno cotti ma ancora croccanti.Tagliate i pomodori a julienne e il parmigiano a scaglie. Quindi i cipollotti a rondelle. Mescolate il tutto in una ciotola con olio e aceto balsamico. Salate, pepate e servite a temperatura ambiente.