venerdì 20 giugno 2014

SANDWICH OF EGGPLANTS WITH OMELETTE OF POTATOES - SANDWICH DI MELANZANE CON FRITTATINA DI UOVA E PATATE


Ingredients for 4 people: 
1 eggplant
3 eggs
1 large potato
80 grams of herbs for omelet
1 yellow onion
oil, salt, pepper

preparation: 
Cut the eggplant into large slices and cook them in the oven so as to make them grgliare. Beat the eggs, chopped onion at thin slices. Peel the potatoes and make it the "chips". Boil the herbs for the omelette crispy and drain. In a pan, melt 20 grams of butter with a little olive oil and chopped scallions. Cook the potatoes first, then put the onion and cook for about 15 minutes every now and then adding half a cup of water to simmer the whole thing.
When both the potatoes onions are soft, add the herbs and the beaten eggs. Cook the omelette well, then cut it into pieces and put in 2 eggplant slices like a sandwich. Preheat the oven to 180 degrees and cook for about 5 minutes. Remove from the oven and serve hot.


Ingredienti per 4 persone:
1 melanzana
3 uova
1 patata grande
80 grammi di erbette per frittata
1 cipolla bionda
olio, sale, pepe

Preparazione:
Tagliate le melanzane a fette grandi e mettetele a cuocere al forno in maniera tale da farle grgliare. Sbattete le uova, tagliate la cipolla a fettine sottili. Sbucciate la patate e fatene delle "chips". Mettete a lessare le erbette per la frittata e scolatele croccanti. In una padella fate sciogliere 20 grammi di burro con un filo di olio e un trito di scalogno. Fate cuocere prima le patate, poi mettete la cipolla e cuocete per circa 15 minuti aggiungendo ogni tanto mezzo bicchiere di acqua per stufare il tutto.
Quando, sia le patate che le cipolle saranno morbide, aggiungete le erbette e le uova sbattute. Fate cuocere bene la frittata, quindi tagliatela e mettete dei pezzi in 2 fette di melanzane come fosse un panino. Accendete il forno a 180 gradi e cuocete per circa 5 minuti. Sfornate e servite caldo.