domenica 8 giugno 2014

RICE "BEAUTIFULL SPRING" - RISOTTO "BELLA PRIMAVERA"


A fresh and nice rice salad with some fresh vegetables just barely seared us to project a pleasant dining experience, but a simple reason for this extraordinary and exciting! Let's see what we need:

Ingredients for 4 people: 
300 grams of rice end type "Ribe" 
2 zucchini clear 
1 red pepper 
2 carrots 
1 shallot 
1 lime 
fresh parsley 
chopped hazelnuts (1 tbsp) 
salt, pepper, extra virgin olive oil 

Preparation. 
Clean and cut all the vegetables into small pieces. Take a fry in a pan with olive oil and finely chopped shallots. Bake then the vegetables with half a glass of water covered over low heat for about 20 minutes. After this time turn off the heat and put to cook rice in a pot of boiling water. When cooked obtained, drain and pass it in cold water. Now put in a bowl and season with olive oil, salt, pepper and 2 teaspoons of lime juice. United to finish the chopped parsley and hazelnuts. Mix well, then served at room temperature.


Un fresco e piacevole riso in insalata con qualche fresca verdura appena appena scottata ci fa proiettare verso una gradevolissima esperienza gastronomica, semplice ma per questo motivo straordinaria ed emozionante! Vediamo cosa ci serve:

Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di riso fine tipo "Ribe"
2 zucchine chiare
1 peperone rosso
2 carote
1 scalogno
1 lime
prezzemolo fresco
nocciole tritate (1 cucchiaio e mezzo)
sale, pepe olio extravergine di oliva

Preparazione.
Pulite e tagliate a pezzi piccoli tutte le verdure. Fate un soffritto in una padella antiaderente con olio e scalogno tritato fine. Mettete a cuocere quindi le verdure con un mezzo bicchiere di acqua coperte e a fuoco basso per circa 20 minuti. Passato il tempo spegnete il fuoco e mettete a cuocere il riso in una pentola di acqua bollente. A cottura ottenuta, scolatelo e passatelo nell'acqua fredda. Mettetelo adesso in una ciotola e conditelo con olio, sale, pepe e 2 cucchiaini di succo di lime. Unite per finire il prezzemolo tritato e le nocciole. Amalgamate bene il tutto, quindi servite a temperatura ambiente.