lunedì 2 giugno 2014

ARGENTINIAN EMPANADAS WITH SPINACHES - EMPANADAS ARGENTINE CON SPINACI


Ingredients for 4 people
For the dough :
200 grams of flour 0
80 grams of butter
3 tablespoons water
a pinch of salt

For the filling
150 grams of minced beef
100 grams of fresh spinach
30 grams of raisins
1 hard-boiled egg prepared before
1 shallot
cumin
sweet paprika
salt and pepper

preparation:
Take a pot and put to boil the spinach slightly . Drain and let cool slightly crispy . Then put them in a bowl and let them cook in garlic and raw in a tablespoon of olive oil .
Now put all the ingredients in a mixer with dough and let the machine run for about 10 mintues . Wrap the dough in plastic wrap and let rest in refrigerator for one hour.
Take now brown the meat in a pan with olive oil and onion. brown it slightly then remove from heat and keep it aside . Put in a bowl of water the sultanas .
When all the ingredients are ready, place in a bowl with the egg , cut into small pieces with a little tablespoon of cumin and sweet paprika.
Now take the dough and roll it out thinly. With a pastry rings of larger cut many circles of dough .


 Put inside of them exactly in half ' a small spoonful of the mixture.


A brush impregnated with the edges of the dough with a beaten egg in such a way to adhere the same pasta . Then the flaps folded in such a way as to make a sort of crescent.


Arrange all the empanadas on a baking sheet then , brush it with the remaining beaten egg and bake at 200 degrees for 20 minutes. serve hot



Ingredienti per 4 persone
Per la pasta:
200 grammi di farina 0
80 grammi di burro
3 cucchiai di acqua
un pizzico di sale

Per il ripieno
150 grammi di carne di manzo tritata 
100 grammi di spinaci freschi
30 grammi di uva sultanina
1 uovo sodo preparato prima
1 scalogno
cumino
paprika dolce
sale, pepe

Preparazione:
Prendete una pentola e mettete a lessare gli spinaci. Scolateli leggermente croccanti e fateli raffreddare. Metteteli quindi in una ciotola e fateli insaporire nell'aglio crudo e in un cucchiaio di olio.
Mettete adesso tutti gli ingredienti necessari alla pasta in un'impastatrice e fate girare la macchina per circa 10 minuti. Avvolgete l'impasto in una pellicola e fatelo riposare in frigo per un'ora.
Fate adesso rosolare la carne in una padella con olio e cipolla. rosolatela leggermente quindi toglietela dal fuoco e tenetela da parte. Mettete in una ciotola di acqua l'uva sultanina. 
Quando tutti gli ingredienti saranno pronti, metteteli in una terrina con l'uovo tagliato a piccoli pezzi e un cucchiaino di cumino e paprika.
Prendete adesso la pasta e stendetela finemente. Con un coppapasta delle dimensioni più grandi tagliate tanti cerchi di pasta. Mettete all'interno di esse esattamente a metà' un cucchiaio piccolo di composto. Con un pennello impregnate i bordi della pasta con un uovo sbattuto in modo tale che faccia aderire la pasta stessa. Ripiegate quindi i lembi in maniera tale da fare una sorta di mezzaluna. Disponete tutte le empanadas quindi in una teglia da forno, pennellateli con l'uovo sbattuto rimasto e infornateli a 200 gradi per 20 minuti. Serviteli caldi