venerdì 13 giugno 2014

STUFFED TURKEY BREAST IN PASTRY CRUST - FESA DI TACCHINO RIPIENA IN PASTA BRISEE


An excellent second plate of turkey also excellent at room temperature (given the fierce heat of these days!). I wanted to try to wrap rolata stuffed in pastry crust instead of using the common puff pastry. the end result was very tasty and delicate do something at the same time.

Ingredients for 4 people
300 grams of pasta brisee prepared before
800 grams of turkey breast
100 grams of ham
fresh spinach to taste
80 grams of cheese lerdammer
grated Parmesan cheese
salt and pepper
sesame seeds

Preparation
Take the pastry crust from the refrigerator and roll it out on a very cold. Do it very quickly, in such a manner as not to heat the butter of the same pasta. Now you have a sheet of cellophane and place on top of the cooking ham slices and then the slices of turkey breast on which you put cheese slices, spinach and ham yet.


Helping with the cellophane rolled all over himself then close well brushing the edges with beaten egg. Close brush strokes well then also the outside and sprinkle with sesame seeds.


Put it all on a baking sheet with greaseproof paper and bake at 180 degrees for about 40 minutes. Remove from the oven and then let cool completely. Proportionate then the whole and served with mesclun salad and cherries, pitted (believe me taste the contrast is remarkable!)


Un'ottimo secondo piatto di tacchino ottimo anche a temperatura ambiente (visto il caldo feroce di questi giorni!). Ho voluto provare ad avvolgere la rolata ripiena in pasta brisèe invece di usare la comune pasta sfoglia. il risultato finale è stato qualcosa do molto saporito e delicato al tempo stesso.

Ingredienti per 4 persone
300 grammi di pasta brisee preparata prima
800 grammi di fesa di tacchino
100 grammi di prosciutto crudo
spinaci freschi a piacere
80 grammi di formaggio lerdammer
parmigiano grattugiato
sale, pepe
semi di sesamo

Preparazione
Prendete la pasta brisee dal frigo e stendetela su un piano molto freddo. Fatelo molto velocemente in maniera tale da non far scaldare il burro della pasta stessa. Disponete adesso un foglio di cellophane da cucina e sistemate sopra delle fette di prosciutto poi le fette di fesa di tacchino sulla quale metterete formaggio a fettine, spinaci e ancora prosciutto crudo. Aiutandovi con il cellophane arrotolate il tutto su se stesso quindi chiudetelo bene pennellando i bordi con un uovo sbattuto. Chiudete bene poi pennellate anche la parte esterna e cospargete di semi di sesamo. Mettete il tutto su di una teglia con della carta forno e infornate a 180 gradi per circa 40 minuti. Sfornate quindi e lasciate raffreddare completamente. Porzionate poi il tutto e servite con dell'insalata di misticanza e delle ciliegie denocciolate (credetimi il contrasto gustativo è veramente notevole!!)