giovedì 19 giugno 2014

OCTOPUS WITH OLIVES AND POTATOES - POLIPO IN GUAZZETTO CON OLIVE E PATATE



Ingredients for 4 people 
1 pound of frozen octopus
250 grams of peeled tomatoes
green and black olives
2 potatoes
parsley
chilli
white wine
shallots, garlic
salt and pepper

preparation: 
Peel and cut the potatoes into small cubes. Make, in a terracotta pot, a fry with garlic, oil and chopped shallot. Add the peeled tomatoes,  a glass of half water, and  an half glass of white wine. Reduce heat and simmer, stirring occasionally, for about 1 hour. Add 2 teaspoons of sugar to remove the acidity of the tomato, then put to cook the octopus cut into pieces not very big. Add the pitted olives, red pepper and parsley.
Go ahead with the cooking until the octopus will be perfectly ready.
Accompany all with a white wine Lison Pramaggiore Pinot Blanc.

Ingredienti per 4 persone
1 chilo di polpo di scoglio congelato
250 grammi di pomodoro pelato
olive verdi e nere
2 patate
prezzemolo
peperoncino
vino bianco
scalogno, aglio
sale, pepe

Preparazione:
Sbucciate e tagliate le patate a cubetti piccoli. Fate, in un pentolino di terracotta, un soffritto con aglio, olio e scalogno tritato. Unite il pomodoro pelato, mezzo bicchiere di acqua, e mezzo bicchiere di vino bianco. Abbassate la fiamma e fate cuocere, girando ogni tanto, per circa 1 ora. Aggiungete 2 cucchiaini di zucchero per togliere l'acidità del pomodoro, quindi mettete a cuocere il polipo tagliato a pezzi non molto grandi. Unite le olive denocciolate, il peperoncino e il prezzemolo.
Andate avanti con la cottura fino a quando il polipo sarà perfettamente pronto.
Accompagnate il tutto con uno vino bianco Lison Pramaggiore Pinot bianco.