domenica 22 giugno 2014

SPAGHETTI WITH PESTO AND GORGONZOLA - SPAGHETTI AL PESTO E GORGONZOLA


A combination of tastes somewhat strange but very apt and above all very tasty. 2 scents far away from each other but complement each other perfectly one with the another ... try it if you do not believe us!

Ingredients for 4 people
320 grams of spaghetti
1 slice 150 grams of Gorgonzola "Palzola"
necessary for pesto sauce (basil from Pra, pine nuts, pecorino romano cheese, olive oil)
50 ml of cream
half a glass of milk
salt and pepper

Preparation:
Prepare the pesto by beating the ingredients in a marble mortar. Let rest then passed to prepare the gorgonzola sauce that will have to be absolutely creamy and very tasty. Melt cream, blue cheese and half a cup of milk in a saucepan in a bain marie. Mix the ingredients well. Meanwhile cook the spaghetti in plenty of boiling water. When will miss 3/4 minutes at the optimal cooking, keep a ladle of cooking water by then drain the pasta and put it back in the pot again. Now add the pesto, gorgonzola sauce and ladle of the cooking water. Mix well for a few minutes then serve hot


Un accostamento di sapori alquanto strano ma molto azzeccato e soprattutto molto saporito. 2 profumi molto lontani tra loro ma che si completano alla perfezione uno con l'altro...provatelo se non ci credete!

Ingredienti per 4 persone
320 grammi di spaghetti 
1 fetta da 150 grammi circa di gorgonzola "Palzola"
necessario per il pesto (basilico di Prà, pinoli, pecorino romano, olio)
50 ml di panna da cucina
mezzo bicchiere di latte
sale, pepe

Preparazione:
Preparate il pesto battendo gli ingredienti necessari in un mortaio in marmo. Fate riposare quindi passate a preparare la salsa al gorgonzola che dovrà essere assolutamente cremosa e ben saporita. Fate sciogliere panna, gorgonzola e mezzo bicchiere di latte in un pentolino a bagno maria. Fate amalgamare bene gli ingredienti. Nel frattempo fate cuocere gli spaghetti in abbondante acqua bollente. Quando mancheranno 3 / 4 minuti alla cottura ottimale, tenete un mestolo di acqua di cottura da parte quindi scolate la pasta e rimettetela nuovamente nella pentola. Aggiungete ora il pesto, la salsa al gorgonzola e il mestolino di acqua di cottura. Amalgamate bene il tutto per qualche minuto quindi servite caldo