lunedì 9 giugno 2014

SALAD OF PASTA WITH SUMMER'S FLAVOR - INSALATA DI PASTA AI SAPORI D'ESTATE


And here's another recipe for pasta salad, fresh, tasty and quick. Prepared the night before and stored in a refrigerator, it is excellent eaten the next day at room temperature even for dinner.

Ingredients for 4 people: 
320 grams of pasta like Penne 
2 hard-boiled eggs 
4 tomatoes "salad" 
4 tablespoons of corn pre boiled 
4 tablespoons of pre boiled peas 
basil, pine nuts and oil to prepare a quick pesto 
3/4 sprigs of fresh chervil 
1 can of tuna in brine 
salt and pepper 

preparation:
To prepare this wonder, then cook the pasta, drain it, and put it to cool in a bowl with a little oil to keep it from sticking to each other.
When it has fully cooled, add all other ingredients except the basil, pine nuts and olive oil. Create a pesto with them fast, beating them in a mortar. Then pour into the bowl and turn everything well. Serve precisely at room temperature.


Ed ecco un'altra ricetta di pasta in insalata, fresca saporita e veloce. Preparata la sera prima e conservata in frigo, è ottima consumata il giorno dopo a temperatura ambiente magari per cena.

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pasta tipo Penne
2 uova sode
4 pomodori "da insalata"
4 cucchiai di mais pre lessato
4 cucchiai di piselli pre lessati
basilico, pinoli e olio per preparare un pesto veloce
3 / 4 rametti di cerfoglio fresco
1 barattolo di tonno al naturale
sale, pepe

Preparazione:
Per preparare questa meraviglia, fate cuocere la pasta quindi scolatela, e mettetela a raffreddare in una ciotola con un filo di olio per non farla attaccare una con l'altra.
Quando si sarà completamente raffreddata, aggiungete tutti gli altri ingredienti tranne il basilico, i pinoli e l'olio. Create con questi ultimi un pesto velocissimo, battendoli al mortaio. Versateli quindi nella ciotola e girate bene il tutto. Servite appunto a temperatura ambiente.