lunedì 23 giugno 2014

GYPSY MEAT WITH PINK PEPPER AND BASIL - CARNE ALLA ZINGARA CON PEPE ROSA E BASILICO


A tasty recipe from the Piedmont "embellished" from me with a few grains of ground red pepper (sweet intake / spicy) and basil, finely chopped (component scented). The salt is given by the local cheese Valgrana.

Ingredients for 4 people:
8 large slices of meat of beef or veal ("girello" in italian)
Valgrana or Grana Padano cheese flakes to taste
extra virgin olive possibly Ligurian
2 organic lemons possibly Sicilian (from the rind very fragrant)
pink pepper,
A few leaves of basil obviously Genoese

Preparation:
Absolutely simple: If you want to create an effect, of sure impact you can, with a lot of patience, roll 2 slices of meat "rose" and put between the cracks created slices of cheese. If you do not have a lot of patience arrange expanses then put on the slices of parmesan cheese, olive oil, lemon juice and zest, pink pepper and chopped basil. Season with salt and serve with a glass of sparkling Prosecco and white Favorita obviously fresh!



Una gustosissima ricetta piemontese da me "impreziosita" con qualche granello macinato di pepe rosa (apporto dolce/piccante) e basilico tritato fine (componente profumata). La parte salata viene conferita dal formaggio locale Valgrana.

Ingredienti per 4 persone:
8 fettine abbastanza grandi di girello di vitello
formaggio Valgrana o grana padano a scaglie a piacere
olio extra vergine di oliva possibilmente ligure
2 limoni biologici possibilmente siciliani (dalla scorza molto profumata)
pepe rosa, 
Qualche foglia di basilico ovviamente genovese

Preparazione:
Sempilcissima: Se volete creare un effetto "scenografico" di sicuro impatto potete, con molta pazienza, arrotolare 2 fettine di carne "a rosa" e mettere tra le fessure create delle scaglie di formaggio. Se non avete molta pazienza disponetele distese quindi mettete sopra le fettine di grana padano, olio extravergine, succo e scorza di limone, pepe rosa e basilico tritato. Salate e servite con un buon bicchiere di spumante Prosecco e Favorita bianco ovviamente freschi!