lunedì 16 giugno 2014

RISOTTO WITH MUSHROOMS AND TOMA - RISOTTO CON FUNGHI E TOMA


Ingredients for 4 people: 
320g Arborio rice
500 ml beef broth prepared before
200 grams of mixed mushrooms frozen
50 grams of butter
1 shallot
half a glass of white wine
100 gram cheese 'toma' d vis "or similar (cream cheese)
50 grams of grated cheese Valgrana
parsley
salt and pepper

preparation 
Take a pan with the oil and finely chopped shallots. Put the rice and toast. Meanwhile, in a saucepan of hot water you find the mushrooms for about 5 minutes.
Pour in the rice now the glass of white wine and let the alcohol evaporate. Add broth and mushrooms and cook for 20 minutes. The last 5 minutes, add the diced toma. Turn right, then turn off the heat and stir in butter and grated cheese Valgrana. Serve hot with a red wine Oltrepo Pavese.


Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di riso Arborio
500 ml di brodo di manzo preparato prima
200 grammi di funghi misti surgelati
50 grammi di burro
1 scalogno
mezzo bicchiere di vino bianco
100 gramma di formaggio "toma 'd vis" o simile (formaggio cremoso)
50 grammi di formaggio valgrana grattugiato
prezzemolo
sale, pepe

Preparazione
Fate un soffritto con olio e scalogno tritato fine. Mettete il riso e fate tostare. Nel frattempo in un pentolino di acqua calda fate rinvenire i funghi per 5 minuti circa. 
Versate adesso nel riso il bicchiere di vino bianco e fate evaporare l'alcool. Aggiungete quindi il brodo e i funghi e cuocete per 20 minuti. Gli ultimi 5 minuti unite la toma tagliata a cubetti. Girate bene, quindi spegnete il fuoco e mantecate con burro e formaggio Valgrana grattugiato. Servite caldo con un vino rosso Oltrepò Pavese.