Ingredients for 2 people
250 grams of flour white polenta
200 grams of meat ragout prepared before
15 dried porcini mushrooms
milk
6 mint leaves
parsley
oil, salt, pepper
Preparation.
Put the dried mushrooms to soften
Put in a pot 500 ml of water and 500 ml of milk. When you come to a boil pour in the flour to do lumps. Turn thoroughly and cook for the time indicated on the package (usually 30 minutes). Meanwhile, put the meat sauce to heat, then pour the mushrooms soaked now and again a couple of tablespoons of tomato paste. Make the sauce mix well with the mushrooms and cook until mushrooms are ready. Then add the chopped mint sauce and parsley. When cooked the porridge, put it in a dish and accompany it with a tablespoon of meat sauce. The dish, served with a good red wine DOC Neptune
Ingredienti per 2 persone
250 grammi di farina di polenta bianca
200 grammi di ragout di carne preparato prima
15 funghi porcini secchi
latte
6 foglie di menta
prezzemolo
olio, sale, pepe
Preparazione.
Mettete ad ammorbidirsi i funghi secchi
Mettete in una pentola 500 ml di acqua e 500 ml di latte. Quando arriverà a bollore versate a filo la farina per non fare grumi. Girate abbondantemente e cuocete per il tempo indicato sulla confezione (generalmente 30 minuti). Nel frattempo mettete il ragout a scaldare poi versate i funghi ormai ammollati e ancora un paio di cucchiai di passata di pomodoro. Fate amalgamare bene il sugo con i funghi e cuocete fino a quando i funghi saranno pronti. Aggiungete quindi al sugo un trito di menta e prezzemolo. A cottura ultimata della polenta, mettetela in un piatto e accompagnatela con qualche cucchiaio di ragout. Ottimo piatto accompagnato con un buon vino rosso Nettuno DOC