The delicious egg noodles with the excellent Bra sausage, fresh zucchini of my garden, black pepper and a delicate sauce of gorgonzola cheese and chervil ... this really fantastic dish!
Ingredients for 4 people:
320 grams of egg noodles
3 green courgette
100 grams of sausage Bra
For the sauce:
60 grams of sweet gorgonzola
5 small sprigs of chervil
50 ml cream
2 tablespoons milk
20 grams of butter
salt and pepper
Preparation:
Prepare the sauce cooking it in a water bath.
Wash the zucchini and then cut into pieces not very big. Remove the sausage from the skin and sgranatela. Take a frying pan and a sauté of oil and thinly sliced white onion. So, place the zucchini, 2 glass of water and then close the lid, turn the heat to low and let simmer both the vegetables for about 20/25 minutes. Cooking with the lid allow the pan to develop water vapor will fall just above the onions and zucchini thus creating a "like" steaming vegetables that will make them crispy but cooked to perfection. As soon as you put the zucchini will be ready within the Bra sausage (veal sausage) and cook gently so as not to break down the natural elements of the typical taste of this sausage. Now put the chisels to cook in boiling water. Once cooked, let them jump in the pan with zucchini and sausage, then put them on a plate and pour over the sauce with gorgonzola cheese. Serve warm all accompanied by a good wine Dogliani Dolcetto or Barbera d'Alba.
Degli squisiti tagliolini all'uovo con dell'ottima salsiccia di Bra, zucchine fresche dell mio orto, pepe nero e una delicatissima salsina di gorgonzola e cerfoglio...fantastico piatto questo davvero!
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di tagliolini all'uovo
3 zucchine verdi
100 grammi di salsiccia di Bra
Per la salsa:
60 grammi di gorgonzola dolce
5 piccoli rametti di Cerfoglio
50 ml di panna
2 cucchiai di latte
20 grammi di burro
sale, pepe
Preparazione:
Preparate la salsa facendola cuocere a bagno maria.
Lavate le zucchine quindi tagliatele a pezzi non molto grandi. Togliete la salsiccia dalla pelle e sgranatela. Prendete una padella e fate un soffritto di olio e cipolla bianca tagliata a fettine sottili. Mettete quindi le zucchine, 2 bicchieri di acqua quindi chiudete il coperchio, abbassate il fuoco al minimo e fate stufare entrambe le verdure per circa 20 / 25 minuti. La cottura con il coperchio permetterà alla padella di sviluppare vapore acqueo che ricadrà immediatamente sopra le cipolle e le zucchine creando così una "simil" cottura al vapore che renderà le verdure stesse cotte ma croccanti al punto giusto. Non appena le zucchine saranno pronte mettete all'interno la salsiccia di Bra (salsiccia di vitello) e fatela cuocere leggermente per non scomporre gli elementi naturali di gusto tipici di questa salsiccia. Mettete ora i taglioli a cuocere in acqua bollente. Una volta cotti fateli saltare in padella con le zucchine e la salsiccia, metteteli su di un piatto e versate sopra la salsa al gorgonzola. Servite caldo accompagnando il tutto con un buon vino Dolcetto di Dogliani o Barbera d'Alba.