lunedì 23 giugno 2014

BAKED SALMON WITH NEWBURG SAUCE AND GOJI BERRIES - SALMONE AL FORNO CON SALSA NEWBURG AND BACCHE DI GOJI


A tasty recipe for salmon with a very special sauce and with the healthy goji berries to complete this unusual recipe of my imaginative creation

Ingredients for 2 people:
2 fillets of fresh salmon
18 goji berries
salt

For the sauce Newburg:
2 egg yolks
2 tablespoons port (normally use sherry, but I wanted to use the Porto)
2 "sockets" of sweet paprika
200 ml of sauce (see recipe in my blog)
1 teaspoon grated lemon zest bio

Preparation:
Prepare the sauce and put goji berries to soften in a bowl of water.
Then switch to the sauce Newburg proceeding in this way: Put the egg yolks in a bowl and whisk adding paprika and Porto. Then add the hot sauce one tablespoon at a time iun so as to pasteurize the egg yolks. Turn continuously until you get a smooth sauce then add the lemon peel and let rest.
Switch back to the salmon. Lightly oil a baking dish then lying inside the fish. Pepper, squeeze the lemon juice and bake at 200 degrees for 20 minutes. When the salmon is ready put it on a plate where you have deposited the sauce. Put some goji berries and serve hot


Una saporitissima ricetta di salmone con una specialissima salsa e con le salutari bacche di goji a completare questa inusuale ricetta di mia fantasiosa creazione

Ingredienti per 2 persone:
2 filetti di salmone fresco
18 bacche di goji
sale

Per la salsa Newburg:
2 tuorli di uovo
2 cucchiai di Porto (normalmente si usa lo Sherry, ma io ho voluto usare il Porto)
2 "prese" di paprika dolce
200 ml di besciamella (vedi ricetta nel mio blog)
1 cucchiaino di scorza di limone bio grattugiata

Preparazione:
Preparate la besciamella e mettete le bacche di goji ad ammorbidirsi in una ciotola di acqua.
Passate quindi alla salsa Newburg procedendo in questo modo: in una ciotola mettete i tuorli e sbatteteli aggiungendo paprica e porto. Unite quindi la besciamella  molto calda un cucchiaio per volta iun maniera tale da pastorizzare i tuorli.  Girate di continuo fino ad ottenere una salsa omogenea poi unite le scorze di limone e fate riposare.
Passate adesso al salmone. Oliate una pirofila quindi adagiate il pesce all'interno. Pepate, spremete il succo del limone e infornate a 200 gradi per 20 minuti circa. Quando il salmone sarà pronto mettetelo su un piatto dove avrete depositato la salsa. Aggiungete sopra le bacche di goji e servite caldo