sabato 30 agosto 2014

WHOLE PASTA WITH PEPPERS AND OLIVES - PASTA INTEGRALE CON PEPERONI E OLIVE


A great pasta dish integral which contains all the qualities necessary for our body. In addition, peppers and olives give the right amount of protein.

ingredients: 
320 grams of whole wheat pasta 
1 red pepper and 1 yellow pepper cooked before 
pitted green olives 
fresh tomato 
extra virgin olive oil 
salt and pepper 

preparation: 
Blanch the tomatoes in hot water after they have been engraved on the top. Then immediately place them in a bowl of cold water and peel. Remove the seeds and then put them in a pan where you made ​​a sauce with garlic and olive oil. Bake for about 20 minutes, adding half a glass of water does not stick to the bottom and then burn. Add the peppers cut into strips and olives cut in half. Cook and if you want also joined a few sprigs of fresh thyme. Cook the pasta in plenty of hot water. When it is ready, drain it, sauté in the pan and serve immediately.


Un ottimo piatto di pasta integrale la quale contiene tutti le qualità necessarie al nostro organismo. Inoltre peperoni e olive conferiscono il giusto apporto di proteine.

Ingredienti:
320 grammi di pasta integrale
1 peperone rosso e 1 peperone giallo cotti prima
olive denocciolate verdi
pomodoro fresco 
olio di oliva extravergine
sale, pepe

Preparazione:
Sbollentate in acqua calda i pomodori dopo averli incisi sulla sommità. Metteteli poi subito in una ciotola di acqua fredda e spellateli. Togliete i semi poi metteteli in una padella dove avrete fatto un soffritto con aglio e olio. Cuocete per circa 20 minuti aggiungendo mezzo bicchiere di acqua per non fare attaccare al fondo e quindi bruciare. Unite i peperoni tagliati a listarelle e le olive tagliate a metà. Fate insaporire e se volete unite anche alcuni rametti di timo fresco. Fate cuocere la pasta in abbondante acqua calda. Quando sarà pronta scolatela, fatela saltare nella padella e servite subito.