sabato 16 agosto 2014
SICILIAN DESSERT - DESSERT SICILIANO
This dessert of my invention is of a crazy simplicity, but it's also great for what it is in my humble opinion. The prickly pear for example, is the freshness of Sicilian fruit, ice cream, pistachio, special !, sultanas, fantastic! Try it!
Ingredients for 4 people:
4 prickly pears fresh
pistachio ice cream high quality
pistachios or similar
sultana
preparation:
Arrange on a dessert plate 4 tablespoons of pistachio ice cream, positioned above the prickly pear, pistachios and raisins. If you want you can also sprinkle lightly with a little wine Marsala. Good summer :)
Questo dessert di mia invenzione è di una semplicità pazzesca, ma è anche grande per ciò che a mio modesto avviso rappresenta. Il fico d'India ad esempio rappresenta la freschezza della frutta siciliana, il gelato al pistacchio di Bronte, speciale!, l'uva sultanina, fantastica! Provatelo!
Ingredienti per 4 persone:
4 fichi d'India freschi
gelato al pistacchio di ottima qualità
pistacchi di Bronte o simili
uva sultanina
Preparazione:
Disponete su un piatto da dessert 4 cucchiai di gelato al pistacchio, posizionate sopra il fico d'India, i pistacchi e l'uva sultanina. Se volete potete irrorare anche leggermente con un poco di vino Marsala. Buona estate!:)