giovedì 14 agosto 2014

ORECCHIETTE PASTA WITH EGGPLANT AND TOMATO SAUCE HOMEMADE - ORECCHIETTA CON MELANZANE E SUGO FATTO IN CASA


The "evergreen" Apulian orecchiette meet the taste of the eggplant and the taste of fresh tomatoes just picked from the garden. The seasoned ricotta salata complete the "picture" :)

Ingredients for 4 people: 
320 grams orecchiette of Puglia 
10 tomatoes bunch 
2 eggplants oval 
80 grams of seasoned ricotta salata 
basil 
salt and pepper 

preparation: 
Diced eggplant, peel the tomatoes and remove the seeds. Take a fry in a pan large enough with a tablespoon of olive oil and finely chopped shallot. Put the tomatoes now with the eggplant and cook for about 30 minutes.
Cook the pasta in a pot of hot water. When they are cooked, drain and sauté in the pan. Add salt and pepper and sprinkle with grated ricotta.
serve hot.


Le "sempreverdi" orecchiette pugliesi incontrano il sapore delle melanzane e il gusto del pomodoro fresco appena raccolto dall'orto. La ricotta salata stagionata completa il "quadro"!:)

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di orecchiette pugliesi
10 pomodori grappolo
2 melanzane ovali
80 grammi di ricotta salata stagionata
basilico
sale, pepe

Preparazione:
Tagliate a cubetti le melanzane, e sbucciate i pomodori privandoli dei semi. Fate un soffritto in una padella abbastanza capiente con un cucchiaio di olio e uno scalogno tritato fine. Mettete ora sia i pomodori che le melanzane e cuocete per circa 30 minuti. 
Fate cuocere le orecchiette in una pentola di acqua calda. Quando saranno pronte scolatele e fatele saltare nella padella. Salate, pepate e cospargete con abbondante ricotta salata grattugiata.
Servite caldo