lunedì 18 agosto 2014

SALAD OF TUNA, WHITE BEANS AND TOMATOES - INSALATA DI TONNO, FAGIOLI BIANCHI E POMODORI


A fresh bean salad with the addition of a blanched zucchini and promptly cooled further to delight the palate

Ingredients for 4 people: 
1 zucchini 
160 grams of boiled white beans previously 
2 cans of tuna in brine 
1 red onion 
6 cherry tomatoes 
green salad 
8 mint leaves 
Oil, salt, balsamic vinegar 

preparation:
Cut with a potato peeler, courgettes into thin strips and let them boil gently for 5 minutes, no more. In a bowl put the beans, onion cut into thin slices, tuna and tomatoes chopped coarsely chopped. Then add the mint leaves finely chopped, green salad, olive oil and balsamic vinegar.
Add salt and pepper and serve at room temperature.



Una fresca insalata di fagioli con aggiunta di una zucchina sbollentata e prontamente raffreddata per deliziare ulteriormente il palato

Ingredienti per 4 persone:
1 zucchina
160 grammi di fagioli bianchi lessati precedentemente
2 barattoli di tonno al naturale
1 cipolla rossa di Tropea
6 pomodori datterini
insalata verde
8 foglie di menta
Olio, sale, aceto balsamico

Preparazione:
Tagliate, con un pela patate, le zucchine a striscie sottili e fateli sbollentare leggermente per 5 minuti circa, non di più. In una ciotola mettete i fagioli, la cipolla tagliata a fettine sottili, il tonno sminuzzato e i pomodori tagliati grossolanamente. Unite quindi le foglie di menta tritate fini,  l'insalata verde, l'olio e l'aceto balsamico.
Salate, pepate e servite a temperatura ambiente.