martedì 12 agosto 2014

SPELT SALAD WITH VEGETABLES AND RED CURRANTS - INSALATA DI FARRO CON VERDURE E RIBES ROSSI


A fresh summer salad different from the pasta or rice. The variant of spelt gives crispness and texture added to the vegetables and to the flavor of the cheese. The red currant blend harmoniously with the whole with its acrid taste

Ingredients for 4 people: 
240 grams of spelt
50 grams of currants 
80 grams of boiled peas previously 
80 grams of Parmigiano Reggiano or similar 
100 grams of boiled corn previously 
salt, olive oil, balsamic vinegar 

preparation: 
Cook in pressure cooker for about 15 minutes the spelt. When it's ready, remove from the pan and cool them under tap water. Drain well then place in a bowl with all other ingredients. Turn everything well, oiled, salted and served with sprigs of red currants and a drizzle of balsamic vinegar.


Una fresca insalata estiva diversa dalla pasta o dal riso. La variante del farro conferisce croccantezza e consistenza ulteriore alle verdure e alla sapidità del formaggio. Il ribes rosso si unisce felicemente al tutto con il suo gusto acre

Ingredienti per 4 persone:
240 grammi di farro
50 grammi di ribes
80 grammi di piselli lessati precedentemente
80 grammi di formaggio Parmigiano reggiano o simili
100 grammi di mais lessato precedentemente
sale, olio, aceto balsamico

Preparazione:
Fate cuocere in pentola a pressione per circa 15 minuti il farro. Quando sarà pronto, toglietelo dalla pentola e raffreddatelo sotto l'acqua del rubinetto. Scolatelo bene poi mettetelo in una scodella con tutti gli altri ingredienti. Girate bene il tutto, oliate, salate e servite con rametti di ribes e un filo di aceto balsamico.