mercoledì 27 agosto 2014

SCENTED SPAGHETTI - SPAGHETTI PROFUMATI


Spaghetti fast and very fragrant, despite the presence of garlic that though, I had the foresight to leave it to marinate in milk for half an hour. This has allowed us to "soften" the normal smell of garlic making it fragrant and sweet to the taste

Ingredients for 4 people:
320 grams of spaghetti
3 sprigs of rosemary
2 teaspoons tarragon
2 cloves of garlic marinade in milk
oil, salt, pepper

preparation:
In a saucepan place the oil and herbs along with the garlic. Cook over a low heat until you have a very slow infusion. Be careful of course not to get the oil to a boil. When you have reached the right degree of cooking, turn off the heat and boil the spaghetti. When cooked obtained arrange on a plate then pour over the infusion. Add salt and pepper and serve immediately



Uno spaghetto veloce e decisamente profumato, nonostante la presenza dell'aglio che però, ho avuto l'accortezza di lasciarlo a marinare nel latte per mezz'ora. Questa operazione ha permesso di "ingentilire"  il normale odore dell'aglio rendendolo profumato e dolce al gusto

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di spaghetti
3 rametti di rosmarino
2 cucchiaini di dragoncello
2 spicchi di aglio fatti marinare nel latte
olio, sale, pepe

Preparazione:
In un pentolino mettete l'olio e gli aromi insieme a l'aglio. Fate cuocere il tutto a fuoco molto lento fino ad ottenere un infusione. Fate attenzione ovviamente a non far arrivare ad ebollizione l'olio. Quando avrete raggiunto il giusto grado di cottura, spegnete il fuoco e fate bollire gli spaghetti. A cottura ottenuta disponeteli su di un piatto quindi versate sopra l'infuso. Salate, pepate e servite immediatamente