mercoledì 13 agosto 2014

CARPACCIO BRESAOLA WITH FENNEL AND PINK GRAPEFRUIT - CARPACCIO DI BRESAOLA, POMPELMO ROSA, FINOCCHIO E DRAGONCELLO


The combination of meat / fruit has always tickled me. This in particular I love it! The bresaola carpaccio of beef with the sublime taste and bitter grapefruit. The freshness of the sweet aroma of fennel with tarragon make me think of this as my processor to something absolutely delicious!

Ingredients for 4 people: 
250 grams of beef bresaola 
1 pink grapefruit 
1 fennel 
1 carrot 
2 teaspoons tarragon 
balsamic vinegar, olive oil 

Preparation 
Take the slices of dried beef and roll it out on a cut. Peel the grapefruit, clean the white skin and look, if you can even remove the seeds. Cut each slice into 3 parts and place one on each slice of bresaola which also will add a thin slice of carrot cut with the peeler, and a slice of fennel. You can close the bresaola roll it off and stop it with a toothpick. Then put them on a serving dish, oiled, salt, pepper and serve at a suitable temperature environment.


L'abbinamento carne / frutta mi ha sempre stuzzicato. Questo in particolare mi piace tantissimo! Il carpaccio di bresaola di manzo con il gusto sublime e amarognolo del pompelmo. La freschezza dolce del finocchio insieme all'aroma del dragoncello mi fanno pensare a questa mia elaborazione come ad un qualcosa di assolutamente delizioso!

Ingredienti per 4 persone:
250 grammi di bresaola di manzo
1 pompelmo rosa
1 finocchio
1 carota
2 cucchiaini di dragoncello
aceto balsamico, olio

Preparazione
Prendete le fettine di bresaola e stendetele su di un tagliare. Sbucciate i pompelmi, puliteli dalla pellicina bianca e cercate, se potete, anche di eliminare i semi. Tagliate ogni spicchio in 3 parti e disponetene uno per ogni fetta di bresaola nella quale aggiungerete anche una sottile fetta di carota tagliata con lo sbucciapatate, e una fettina di finocchio. RIchiudete quindi la bresaola arrotolandola e fermatela con uno stuzzicadenti. Mettetele quindi su di un piatto da portata, oliate, salate, pepate e servite a temparatura ambiente.