lunedì 25 agosto 2014

REINFORCED OMELETTE - FRITTATA RINFORZATA


An omelet reinforced. Substantial and not so heavy even if it is better to enjoy it for lunch.

Ingredients for 4 people: 
5 organic eggs 
100 grams of smoked scamorza cheese 
80 grams of boiled spinach previously 
80 grams of button mushrooms 
20 grams of butter 
grated Parmesan cheese 
salt and pepper 

preparation: 
In a large bowl, beat the eggs and add a tablespoon of grated parmesan cheese. In a fry pan with a little oil with a clove of garlic. When it starts to sizzle add the mushrooms well cleaned and cut into thin slates. Add half a glass of white wine and let the alcohol evaporate completely. Continue to cook until full cook of mushrooms. Then remove the garlic. Add now, to the bowl, the diced smoked cheese and spinach.
In a nonstick skillet, melt the butter. Put the mushrooms before and immediately after the eggs into the bowl with the spinach and cheese. Cook until to obtain the omelet. Serve hot.



Una frittata rinforzata. Sostanziosa e neanche tanto pesante anche se è meglio gustarla per pranzo.

Ingredienti per 4 persone:
5 uova biologiche
100 grammi di scamorza affumicata
80 grammi di spinaci lessati precedentemente
80 grammi di funghi champignons
20 grammi di burro
parmigiano grattugiato
sale, pepe

Preparazione:
In una ciotola capiente, sbattete le uova e aggiungete un cucchiaio di parmigiano grattugiato. In una padella fate soffriggere un poco di olio con uno spicchio di aglio. Quando comincia a soffriggere aggiungete i funghi ben puliti e tagliati a liste sottili. Aggiungete un mezzo bicchiere di vino bianco e fate evaporare completamente l'alcool. Continuate a cuocere fino a cottura completa dei funghi. Eliminate quindi l'aglio. Aggiungete adesso, alla ciotola, la scamorza tagliata a cubetti e gli spinaci.
In una padella antiaderente fate sciogliere il burro. Mettete i funghi prima e subito dopo le uova nella ciotola con gli spinaci e il formaggio. Fate cuocere fino ad ottenere la frittata. Servite caldo.