sabato 16 agosto 2014

AGNOLOTTI WITH GOAT CHEESE AND RADICCHIO OF TREVISO - AGNOLOTTI CON FORMAGGIO CAPRINO E RADICCHIO DI TREVISO


A first course truly exceptional if we consider the actual quality of the ingredients. As usual, the best dishes are made with the purest ingredients and therefore more tasty and healthy

Ingredients for 4 people 
360 grams of ravioli stuffed with artichokes (I have taken them in my pasta trust) 
100 grams of goat cheese possibly mountain 
2 long red radicchio 
half a glass of milk 
salt and pepper 

preparation 
Melt in a double boiler, not to "cook" the properties of the cheese, goat cheese with half a glass of milk. Meanwhile, cut the radicchio into small pieces and keep aside. Cook the ravioli in plenty of hot water. When cooked obtained, turn off the heat, drain and then arrange them on a plate where you placed the goat cheese sauce. Complete with raw radish and some extra piece of cheese, then serve immediately.


Un primo piatto veramente eccezionale se consideriamo la qualità effettiva degli ingredienti. Come al solito, i piatti migliori sono fatti con gli ingredienti più genuini e quindi più saporiti e sani

Ingredienti per 4 persone
360 grammi di agnolotti ripieni ai carciofi (io li ho presi nel mio pastificio di fiducia)
100 grammi di formaggio caprino possibilmente di montagna
2 radicchio lungo rosso
mezzo bicchiere di latte
sale, pepe

Preparazione
Fate sciogliere a bagnomaria, per non "cuocere" le proprietà del formaggio, il caprino con il mezzo bicchiere di latte. Nel frattempo tagliate il radicchio a pezzi piccoli e tenetelo da parte. Fate cuocere gli agnolotti in abbondante acqua calda. A cottura ottenuta, spegnete il fuoco, scolateli quindi disponeteli su di un piatto dove avrete sistemato la salsa al caprino. Completate con il radicchio crudo e qualche ulteriore pezzo di formaggio, quindi servite subito.