lunedì 18 agosto 2014

ESCALOPES AT THE WHITE WINE - SCALOPPINE AL VINO BIANCO


Ingredients for 4 persons:
8 slices of escalope beef
1 lime
50 gr of corn flour
oil, butter, marjoram (dried type)
1 glass of White wine
Parsley

Preparation:
The recipe is very simple and fast. Perfect for all that peoples who have few time for cooking!!:-)
First step: Get slices and put them in the corn flour pressing a little to make join it to the meat.
In a pan warm up a bit of butter with oil and then, when the butter is almost brown put the escalope inside with the sugar of the lime and even a bit of barks of this. Add in a glass of White wine and make reduce it until alcool is over. As last step add majoram (a little tablespoon).
Put in a plate and decorate with some potatoe, parsley and slices of lime.


Ingredienti per 4 persone:
8 fettine di scaloppine di vitello
1 lime
50 grammi di farina di grano
olio, burro, maggiorana (del tipo essiccato)
1 bicchiere di vino bianco
Prezzemolo

Preparazione
La ricetta è veramente molto semplice e veloce. Ideale per tutti quelli che hanno poco tempo per cucinare. Passo 1: prendete le fettine e panatele nella farina avendo cura di pressarle bene per farle aderire completamente alla carne.
Passo 2: In una pentola scaldate un po' di burro con l'olio. Quando avrà assunto un colorito bruno mettete le scaloppe, bagnate con il succo del lime ed un poco di scorza,. Fate rapprendere poi aggiungete il bicchiere di vino bianco e fate sfumare. Aggiungete un cucchiaino di maggiorana. Impiattate decorando con del prezzemolo tritato, qualche fetta di lime e un po' di patate come contorno.

Tempo di digestione: Bassissimo