mercoledì 27 agosto 2014

HOMEMADE GNOCCHI WITH SAUCE OF CASTELROSSO CHEESE AND HAZELNUTS - GNOCCHI FATTI IN CASA CON SALSA AL CASTELROSSO E NOCCIOLE


The Castelrosso is a mature cheese with a flavor similar to Castelmagno although less valuable than the latter. I paired with gnocchi made ​​by me in the house and I have embellished with some chopped hazelnuts Langa DOP

Ingredients for 4 people: 
300 grams of homemade gnocchi (see recipe on my blog) 
100 grams of cheese Castelrosso 
60 grams of chopped hazelnuts 
10 grams of butter 
2 tablespoons water 
Salt and pepper 

preparation: 
In a saucepan, cook the butter in a double boiler with water and crumbled cheese. Cook until it has formed a velvety cream.
Meanwhile, cook the gnocchi in a pot of salted water. When cooked obtained, arrange on plates and pour over the cream Castelrosso with the hazelnuts. serve immediately



Il Castelrosso è un formaggio stagionato dal sapore simile al Castelmagno anche se meno pregiato di quest'ultimo. L'ho abbinato a degli gnocchi fatti da me in casa e l'ho arricchito con della granella di nocciola di langa DOP

Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di gnocchi fatti in casa (vedi ricetta nel mio blog)
100 grammi di formaggio Castelrosso
60 grammi di granella di nocciole
10 grammi di burro
2 cucchiai di acqua 
Sale, pepe

Preparazione:
In un pentolino, fate cuocere a bagnomaria il burro con un l'acqua e il formaggio sbriciolato. Cuocete fino a quando non si sarà formata una crema vellutata.
Nel frattempo fate cuocere gli gnocchi in una pentola di acqua salata. A cottura ottenuta, disponeteli sui piatti e versate sopra la crema di Castelrosso con la granella di nocciole. Servite subito