lunedì 1 settembre 2014
YOGURTH CAKE WITH BANANA AND ICE CREAM - TORTA SOFFICE DI BANANA E YOGURT CON GELATO
A cake soft and fresh, softened further by a scoop of vanilla ice cream and fragrant bananas. This is a dessert that I love it especially when I want to do something a little challenging but tasty
Ingredients for 4 people:
150 grams of flour type 0
50 grams of sugar
30 grams of butter
2 organic eggs
3 capsules of cardamom
120 grams of yogurt
1 banana
1 Organic Orange
ice cream
half a bag of baking powder
preparation
In a bowl, work properly sifted flour and baking powder. Mix well and then add yogurt, sugar, the yolks of 2 eggs and butter softened at room temperature. Mix everything until you get a smooth dough.
In a separate bowl, whip the egg whites until stiff and add them into the mixture from the bottom up not to dismantle them. United, finally, the orange juice, the seeds of cardamom and banana cut into thin slices. Mix everything together and pour the mixture into a greased and floured baking sheet. Now bake at 200 degrees for 20 minutes before and after at 150 degrees for 30 minutes. When cooked obtained, baked, let it cool and then deformed and serve with a dusting of cocoa and a scoop of ice cream.
Una torta soffice e fresca, addolcita ulteriormente da una pallina di gelato di crema e da profumatissime banane. Questo è un dolce che mi piace tantissimo soprattutto quando voglio fare qualcosa di poco impegnativo ma gustoso
Ingredienti per 4 persone:
150 grammi di farina tipo 0
50 grammi di zucchero
30 grammi di burro
2 uova biologiche
3 capsule di cardamomo
120 grammi di yogurt
1 banana
1 arancia biologica
gelato alla crema
mezza bustina di lievito per dolci
Preparazione
In una ciotola, lavorate farina e lievito opportunamente setacciati. Mescolate bene quindi aggiungete yogurt, zucchero, i tuorli delle 2 uova e il burro ammorbidito a temperatura ambiente. Amalgamate il tutto fino ad ottenere un impasto liscio.
In una ciotola a parte, montate gli albumi a neve ferma e uniteli all'impasto mescolando dal basso verso l'alto per non smontarli. Unite, per finire, il succo dell'arancia, i semi del cardamomo e la banana tagliata a rondelle sottili. Mescolate il tutto e versate il composto ottenuto in una teglia da forno imburrata e infarinata. Adesso infornate a 200 gradi per 20 minuti prima e dopo a 150 gradi per 30 minuti. A cottura ottenuta, sfornate, fate raffreddare quindi sformate e servite con una spolverata di cacao e una pallina di gelato.