martedì 16 settembre 2014

PENNETTE PASTA WITH SNAILS AND HOMEMADE PESTO - PENNETTE ALLE LUMACHE CON PESTO FATTO IN CASA


I can safely define this my creation, without false modesty, a real snazzy !! The penne are biological and therefore of excellent quality. The preparation of snails is exactly that of my previous recipe (with the bagnet verd) and the pesto is obviously home-made with high quality ingredients really !!

Ingredients for 4 people: 
320 grams of penne biological 
24 snails prepared with the recipe for the bagnet verd (see recipe on my blog) 
salt and pepper 

For the pesto: 
1 small bunches of basil 
30 grams of grated pecorino cheese 
10 pine nuts 
salt, extra virgin olive oil 

preparation: 
Put in a blender all the ingredients needed to prepare the pesto. Blend well, then let it sit. Meanwhile, prepare the snails according to the recipe present in my blog. Put water on to boil for the pasta. When it is ready, pour the pasta and cook until miss 1 minute at optimal cooking. Now put it in the pan with the snails and cook. Arrange everything on the plates, then add the pesto and mix well.
Serve at once.



Posso tranquillamente definire questa mia creazione, senza falsa modestia, una vera chiccheria!! Le pennette sono biologiche e quindi di ottima qualità. La preparazione delle lumache è esattamente quella della mia precedente ricetta (con il bagnet verd) e il pesto è ovviamente fatto in casa con ingredienti veramente di alta qualità!!

Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di pennette biologiche
24 lumache preparate con la ricetta del bagnet verd (vedi ricetta nel mio blog)
sale, pepe

Per il pesto:
1 mazzettino piccolo di basilico
30 grammi di pecorino grattugiato
10 pinoli
sale, olio extravergine di oliva

Preparazione:
Mettete in un mixer tutti gli ingredienti necessari alla preparazione del pesto. Frullate bene, quindi lasciate riposare. Nel frattempo, preparate le lumache secondo la ricetta presente nel mio blog. Mettete a bollire l'acqua per la pasta. Quando sarà pronta, versate la pasta e fatela cuocere fino a quando mancherà 1 minuto alla cottura ottimale. Mettetela adesso nella padella con le lumache e fate insaporire. Disponete il tutto sui piatti, poi aggiungete il pesto e mescolate bene.
Servite subito.