sabato 27 settembre 2014

EGGS WITH THISTLE SAUCE AND PORCINI MUSHROOMS - UOVO CON SALSA AL CARDO E FUNGHI PORCINI


union of flavors, strong but fabulous! The sauce thistle I intentionally left "raw" without passing it through a sieve because it reminded me of the sauce "bagna cauda" who often ate from my uncles in the province of Asti. The thistle was often to me "devoured" in it. the fresh porcini mushrooms add that touch of "magic" to all :)

Ingredients for 4 people: 
4 fresh organic eggs (in the shell of the egg must be stamped with the number "0" index of organic farming. Remember that the farm "battery" hens is prohibited since 2012, their eggs are marked with the number "3 ") 
4 coasts thistle 
2 fresh porcini mushrooms 
200 ml of cream 
2 tablespoons milk 
oil, salt, pepper 

preparation: 
Clean, wash and cleanse the thistle. Cut into pieces and place in a blender with cream and milk. Blend all the ingredients coarsely and then put it to cook in a double boiler. In the meantime, clean the fungh, cut into slices not too thin, then cook them in a pan with butter and garlic until they are soft and fragrant. Add towards the end of cooking a little chopped parsley. Now cook the eggs in another frying pan. When they are cooked, arrange on a plate with sauce thistles mail stop, and mushrooms. Season with salt and pepper and serve immediately



un'unione di sapori decisi, forti ma favolosi! La salsa al cardo l'ho lasciata volutamente "grezza" senza passarla al setaccio perchè mi ricordava la salsa di "bagna caoda" che spesso e volentieri mangiavo dai miei zii in provincia di Asti. Il cardo veniva spesso da me "divorato" al suo interno. i funghi porcini freschi aggiungono quel tocco di "magia" al tutto!:)

Ingredienti per 4 persone:
4 uova biologiche fresche (sul guscio dell'uovo deve essere impresso il numero "0", indice di allevamento bio. Ricordo che l'allevamento "in batteria" delle galline è proibito dal 2012, le loro uova sono contrassegnate con il numero "3")
4 coste di cardo
2 funghi porcini freschi
200 ml di panna
2 cucchiai di latte
olio, sale, pepe

Preparazione:
Pulite, lavate e mondate il cardo. Tagliatelo a pezzi e mettetelo in un frullatore con panna e latte. Frullate il tutto grossolanamente quindi mettetelo a cuocere a bagnomaria. Nel frattempo pulite i fungh, tagliateli a fettine non molto sottili poi metteteli a cuocere in una padella con burro e aglio fino a quando non saranno morbidi e profumati. Aggiungete verso la fine della cottura anche un poco di prezzemolo spezzettato. Cuocete adesso le uova in un'altro padellino antiaderente. Quando saranno cotte disponetele su di un piatto con la salsa di cardi posta sosta, e i funghi porcini. Salate pepate e servite subito